- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Chiriile birourilor din vilele bucurestene au scazut cu pana la 38% in 2009

09 Mar, 14:49 • cristina.mihai
Chiriile spatiilor de birouri din vilele bucurestene au coborat cu procente cuprinse intre 15% si 38%, in functie de zona, de la inceputul anului, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mirela Raicu, partner Esop.
Chiriile birourilor din vilele bucurestene au scazut cu pana la 38% in 2009

Astfel, chiriile in vilele din zone centrale din Capitala, care au acces la metrou, au scazut cu 15-20% de la inceputul anului, ceea ce a dezmortit tranzactiile, a afirmat Raicu.

Reprezentanta Esop a mai explicat ca scaderile chirilor in vilele din zone semicentrale au fost si mai pronuntate, fiind cuprinse intre 35% si 38%, dar ca pozitionarea nu ajuta tranzactiile din aceste zone.

Majoritatea proprietarilor au inteles ca bugetele firmelor sunt in scadere si si-au adaptat preturile noilor conditii de piata. In plus, exista mai multa deschidere si flexibilitate din partea proprietarilor de vile, atat fata de personalizarea spatiului conform cerintelor clientilor, cat si fata de termenii comerciali.

„In actualele conditii in care exista o obsesie a costurilor, vor reusi sa atraga chiriasi acele vile care le ofera clientilor in primul rand o chirie cat mai atractiva si costuri de intretinere cat mai mici”, a declarat Irina Petrescu, partener Esop.

Pe langa cerintele de costuri cat mai mici cu chiria si intretinerea, vilele pot constitui alternative viabile daca mai indeplinesc criterii ca accesibilitate, o buna compartimentare, finisaje moderne si locurile de parcare.

In momentul acesta, Esop promoveaza peste 350 de vile si apartamente in vile, in zone centrale. Preturile se situeaza intre 12 si 15 euro pe metru patrat in centrul si nordul Capitalei si intre 10-12 euro/mp in zonele semicentrale.

Clientii care doresc vile sau apartamente in vile solicita in special spatii intre 150-500 mp, cele mai multe cereri fiind pentru 200-300 mp, vile individuale, noi sau renovate in zone centrale, accesibile.