- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

City Mall, dupa doua licitatii esuate: Mai ieftin cu 20%

27 Apr, 13:03 • cristina.mihai
Creditorii centrului comercial falimentar City Mall au hotarat sa continue procedura de vanzare la licitatie si au scazut pretul din nou, pana la 26,2 mil. euro, cu circa 20% mai putin fata de prima etapa, au spus oficialii Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al mall-ului, pentru DailyBusiness.ro.
City Mall, dupa doua licitatii esuate: Mai ieftin cu 20%

Nu doar pretul mall-ului a scazut, ci si cel al caietelor de sarcini.

Astfel, daca la prima licitatie, un caiet de sarcini se putea cumpara cu 15.000 lei, pentru cea de-a treia, pretul este de 5.000 lei.

Noua licitatie pentru mall va avea loc pe 16 mai.

Centrul comercial a intrat in faliment la finalul lui 2010. Printre marii creditori ai companiei Victoria Holding se regasesc bancile Unicredit, cu peste 35 milioane euro de recuperat, si Bancpost (in jur de 5 milioane euro).

Prima licitatie pentru mall a avut loc la finalul lunii martie, cu un pret de pornire de 33 milioane euro. Niciun potential cumparator nu a considerat acest pret atractiv, asa ca nu s-a cumparat niciun caiet de sarcini.

Situatia a fost similara si in cazul celei de-a doua licitatii din 20 aprilie, cand desi pretul a scazut usor sub 30 milioane euro, cumparatorii au continuat sa spuna „pas” unei eventuale achizitii.

Noul pret, de 26,2 milioane de euro, este mult mai apropiat de sumele pe care investitorii ar fi dispusi sa le plateasca pentru activ. Potrivit unui sondaj realizat de DailyBusiness.ro inainte de scoaterea la vanzare a activului, pretul mediu pe care investitorii l-ar plati pentru City Mall este de 23 milioane de euro.