- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

City Mall este de vanzare. Pretul de pornire va fi stabilit in trei saptamani

12 Jan, 16:17 • cristina.mihai
Adunarea Creditorilor companiei Victoria Holding, proprietarul City Mall din Capitala, a hotarat sa vanda centrul comercial, in cursul intalnirii de miercuri.
City Mall este de vanzare. Pretul de pornire va fi stabilit in trei saptamani

Cel mai probabil, activul va fi vandut in cadrul unei licitatii publice cu strigare, iar pretul de pornire urmeaza sa fie stabilit in trei saptamani, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul companiei.

Analistii imobiliari contactati de DailyBusiness.ro spun ca pretul de pornire va acoperi cel mai probabil expunerea bancilor, suma care depaseste 40 milioane euro.

Unicredit are de recuperat peste 35 milioane euro si Bancpost circa 5 mil. euro de la Victoria Holding. Bancile sunt singurii creditori care au garantii.

Mall-ul nu va fi inchis pe parcursul procesului de faliment. Chiar daca centrul comercial nu are inca stabilit un pret de vanzare, valoarea acestuia este mult redusa comparativ cu valoarea datoriilor proprietarului.

Astfel, ultimelor evaluari ale fondului de investitii APN/UKA, actualul proprietar, din decembrie 2009, mall-ul din Bucuresti valora aproape 33 mil. euro, doar o treime din pretul platit de australieni pentru achizitionarea activului. Compania are in total datorii de 75 mil. euro.