- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

City Mall va fi scos la vanzare cu 33 mil. euro: „Sunt circa 10 cumparatori interesati”

16 Feb, 12:13 • cristina.mihai
Pretul de pornire al City Mall incepe de la circa 33 milioane euro, iar prima licitatie va avea loc la finalul lui martie. Circa 10 cumparatori s-au aratat interesati, au declarat, pentru DailyBusiness.ro, oficialii administratorului judiciar al complexului.
City Mall va fi scos la vanzare cu 33 mil. euro: Sunt circa 10 cumparatori interesati

Bancile creditoare sunt dispuse sa ofere finantare noilor proprietari pentru achizitie, au mai spus reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al companiei Victoria Holding, proprietarul mall-ului.

Suma la care va fi scos activul este mai mare decat media de 23 milioane euro, estimata de analistii interogati de DailyBusiness.ro, dar se incadreaza in marjele cele mai optimiste din sondajul efectuat, care urca la 30 milioane euro.

Printre marii creditori ai companiei Victoria Holding se regasesc bancile Unicredit, cu peste 35 milioane euro de recuperat, si Bancpost (in jur de 5 milioane euro).

Potrivit oficialilor casei de insolventa, nu a inceput inca promovarea licitatiei, asa ca inca nu s-a cumparat niciun caiet de sarcini. In schimb, au inceput lucrarile de imbunatatire a centrului comercial, si au fost demarate negocieri cu retailerii interesati de spatii.

Licitatia va fi una cu strigare competitiva, pornind de la valorile aprobate de creditori.

Si-au exprimat interesul pentru licitatie fonduri de investitii, investitori din real estate, precum si dezvoltatori de mall-uri, au spus oficialii CITR.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker.