- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Companiile de publicitate au inchiriat 5.000 mp de birouri in 2008

01 Jul, 00:01 • cristina.mihai
Companiile de publicitate au inchiriat de la inceputul anului peste 5.000 mp de spatii de birouri, atat in cladiri moderne cat si in vile, ca urmare a nevoii de relocare create de cresterea echipei, au spus pentru DailyBusiness, reprezentantii companiilor care s-au relocat.
Companiile de publicitate au inchiriat 5.000 mp de birouri in 2008

Ultimele companii din acest domeniu care si-au schimbat sediul in 2008 sunt Friends Advertising si ArboMedia.

Compania de publicitate full-service Friends Advertising a investit 50.000 euro pentru amenajarea noului sediu al companiei din centrul Capitalei. Acesta are o suprafata de 450 metri patrati, cu 20% mai mult decat cel vechi, care se afla pe Soseaua Nordului.

ArboMedia a inchiriat peste 800 mp intr-o cladire de birouri de pe bulevardul Iuliu Maniu. Spatiul inchiriat reprezinta o dublare a spatiului de birouri din vechiul sediu.

„Relocarea a venit ca urmare a faptului ca aveam nevoie de mai mult spatiu, compania avand circa 60 de angajati”, a spus Ana-Rita Da’Ros, PR Manager ArboMedia.

Cele mai mari tranzactii au fost realizate de grupul de companii cu activitati in domeniul comunicarii The Group si de grupul Lowe.

The Group a inchiriat 3 etaje cu o suprafata totala de 1.500 mp in Caro Business Park, din zona bucuresteana Barbu Vacarescu.

Compania a investit 100.000 euro. Suma reprezinta cheltuielile pentru amenajarea, decorarea, mobilarea noului sediu, precum si costurile pe care le-a presupus mutarea propriu-zisa din vechiul sediu.

„Ne mutam intr-o casa mai mare, care ne satisface nu doar nevoile de moment, ci ne va permite sa crestem si in urmatorii ani, sa ne dezvoltam, sa primim noi colegi si sa ne derulam activitatea intr-un mediu cat mai prietenos si familiar”, a declarat Zoltan Szigeti, presedinte The Group.

Noul sediu din Barbu Vacarescu este organizat pe principiul spatiilor deschise, managerii agentiilor lucrand in mijlocul echipei pe care o coordoneaza. Fiecare agentie functioneaza separat de celalte, pentru a putea pastra discretia proiectelor si intimitatea clientilor.

In noul sediu, cei peste 200 de angajati The Group pot folosi spatii de relaxare sau locuri de luat masa in incinta si in aer liber, sali pentru intalniri si sala de cinema.

Lowe a investit 500.000 euro pentru relocarea intr-un nou sediu, investitia incluzand amenajarile interioare, proiectarea si costurile legate de mutare.

Noul sediu, amplasat in zona Herastrau, este o cladire de birouri, ocupata in in exclusivitate de cele 4 companii din grupul de publicitate Lowe: Lowe & Partners, Initiative, Brand Connection si Lowe Public Relations.

Amenajarile interioare reprezinta cea mai mare pondere a investitiei – tot mobilierul este in intregime nou, iar cladirea cuprinde utilitati de ultima generatie.

Suprafata utila a noului sediu este de 2.500 de metri patrati, distribuiti pe 6 niveluri, inclusiv o parcare subterana. Acesta reprezinta un upgrade fata de suprafata vechii cladiri, de 1.800 metri patrati.

Pentru inceput, contractul de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de 5 ani.

The Group include 14 agentii specializate in domeniile media, creatie, relatii publice, cercetare, productie audio-video si dezvoltare de continut media. Din The Group fac parte agentiile Media Investment, Brandstalk, Nicola Porter Novelli, Events&Production, BT Production, House of Media, Touch Communication, New Media, Innovaty, PosterCom, Q research, My Media, The Media Partnership si Navidoo.