- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cora vrea sa construiasca 3 mall-uri in Romania, investitie de sute de milioane euro

16 Feb, 11:41 • cristina.mihai
Grupul Cora a fost in ultimii ani unul dintre cei mai activi cumparatori de terenuri din Romania si are in plan, pe langa mall-ul inceput in Constanta, inca doua, in Brasov si Bacau, investitii de sute de milioane de euro, au spus oficialii lantului de hipermarketuri pentru DailyBusiness.ro.
Cora  vrea sa construiasca 3 mall-uri in Romania, investitie de sute de milioane euro

Cora a anuntat anul trecut ca va investi 100 milioane euro intr-un mall in Constanta, care va fi deschis in al doilea semestru din 2012. De inchirierea centrului comercial se ocupa CB Richard Ellis.

Compania mai are in plan constructia unui mall similar in Brasov, proiect care este in faza de avize si ar trebui sa inceapa in acest an. De asemenea, Cora va mai construi un mall mai mic in Bacau.

Compania a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte si alte tipuri de proiecte, dar numai impreuna cu parteneri. Spre exemplu, in Brasov ar mai dori sa construiasca si un hotel, daca va gasi un partener pentru dezvoltare.

De ce a inceput Cora sa dezvolte acum? Oficialii companiei spun ca inainte de criza, preturile terenurilor erau prea mari. In plus, ei se asteapta ca in urmatoarea perioada economia locala sa se relanseze.

Despre viitoare achizitii de terenuri, oficialii Cora spun ca acestea vor fi facute in functie de oportunitatile de pe piata.

Romania Hypermarche, operatorul hipermarketurilor Cora de pe piata locala, a avut in 2009 o cifra de afaceri de 1,4 mld. lei (330 mil. euro), in usoara scadere fata de nivelul de 1,47 mld. lei din 2008.

Profitul companiei a crescut in 2009 cu 14%, pana la 103 mil. lei (24 mil. euro), potrivit celor mai recente date disponibile de la Registrul Comertului.