- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Criza a blocat \”pe hartie\” proiecte imobiliare anuntate acum 2-3 ani

14 Jul, 17:33 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Neocity Group va demara constructia proiectului rezidential NeoPeninsula, situat in zona Colentina din Capitala si anuntat inca din primavara lui 2007, abia dupa ce situatia actuala a pietei se va imbunatati, au spus reprezentantii companiei pentru DailyBusiness.ro.
Criza a blocat \pe hartie\ proiecte imobiliare anuntate acum 2-3 ani

Prima faza a proiectului urma sa fie livrata la sfarsitul anului trecut, insa intarzierea aprobarii planului urbanistic zonal (PUZ) si obtinerea autorizatiei de constructie a oprit demararea proiectului si a determinat compania sa opreasca vanzarile.

Ulterior, scaderea drastica a pietei rezidentiale din 2009 a determinat compania sa amane debutul constructiei pana cand se vor simti primele semne de revenire.

Ansamblul NeoPeninsula va fi situat in estul Capitalei, in zona Heliade intre Vii, fiind marginit de raul Colentina si de lacul Fundeni. Proiectul va avea 2.700 de locuinte si 50.000 metri patrati de spatiu verde, parc interior si locuri de joaca pentru copii, parcari acoperite cu unu sau doua niveluri, o zona comerciala si locuri de agrement.

Un alt proiect inca pe hartie este Casablanca Titan, care a fost anuntat acum un an.

Un alt caz de intarziere, insa unde lucrarile au apucat sa inceapa, este cartierul bucurestean Planorama, a carui constructie a inceput inca din 2006, dar inca isi asteapta finalizarea. Proiectul ar fi trebuit sa fie finalizat in vara lui 2007.