- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cum economiseste un investitor in imobiliare peste 0,5 mil. euro pe an

09 Mar, 12:43 • cristina.mihai
Costurile fondului de investitii imobiliar Romania Invest, care detine in portofoliu in jur de 800 de apartamente in mai multe proiecte rezidentiale, se vor diminua in acest an cu circa 600.000 euro. Cum? Fondul de investitii a renuntat la divizia de vanzari Be Igloo.
Cum economiseste un investitor in imobiliare peste 0,5 mil. euro pe an

Fondul de investitii a anuntat ca divizia proprie de vanzari a fost preluata luna aceasta de Nimrod Zvik, directorul de vanzari si marketing al acesteia, si de Loredana Albu, specialist in PR. Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei.

Ce se schimba dupa aceasta schimbare de actionariat? In primul rand, cheltuielile Romania Invest vor scadea.

Intrebat de DailyBusiness.ro cati bani va economisi anual fondul de investitii dupa aceasta vanzare, Bjorn Hauge, country manager al Romania Invest, a spus ca estimeaza ca anual cheltuielile se vor reduce cu circa 600.000 euro.

Practic, aceste cheltuieli vor apasa pe umerii noilor actionari. Nimrod Zvik a spus ca se asteapta ca organizatia de vanzari pe care acum o detine sa obtina venituri care sa acopere cheltuielile si sa aduca chiar si un mic profit.

Oficialii Be Igloo au spus ca se asteapta ca de saptamana viitoare sa aiba minim 9 ansambluri rezidentiale in portofoliu, dintre care 6 vor cuprinde locuintele Romania Invest.

La nivel de vanzari, Zvik spune ca spera ca in momentul in care vor avea mai multe proiecte in portofoliu acestea sa ajunga la circa 15 unitati pe luna.

Discutand strict de vanzarile Romania Invest, care anul trecut se situau ca medie la 4-5 apartamente pe luna, Zvik spune ca numarul va fi cel putin similar, dar ca spera la o dublare, avand in vedere ca piata va incepe sa urce, in opinia sa.

Initial, fondul de investitii Romania Invest estima ca va finaliza vanzarile celor 800 de apartamente de pe plan local pana la final 2014. Bjorn Hauge spune, insa, ca acest termen va fi extins, insa nu poate estima care va fi noul termen.