- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

De ce a cerut insolventa dezvoltatorul imobiliar Gigant Construct

26 Nov, 16:44 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Gigant Construct a declarat stare de insolventa si a cerut demararea procedurii de insolventa Tribunalului Bucuresti, din cauza unui credit de peste 3,5 mil. euro, pentru achizitia unui teren de 10.200 mp din Capitala, pe care nu l-a mai putut achita.
De ce a cerut insolventa dezvoltatorul imobiliar Gigant Construct

Creditul a fost contractat anul trecut si trebuia achitat in acest an. Numele bancii nu a fost precizat de catre reprezentantii Gigant Construct, companie ce are capital romano-islandez.

Pe terenul achizitionat cu acest credit ar fi urmat sa fie construit un proiect imobiliar, pentru care deja au fost incepute demersurile pentru obtinerea avizelor.

„Am accesat acest credit, insa intre timp situatia de pe piata s-a schimbat”, a spus Corneliu Serban, directorul general al Gigant Construct.

Firma a contractat in 2007 de la banca un credit, a carui scadenta a sosit la data de 13 noiembrie. Conform contractului de imprumut, debitorul achita bancii pana la scadenta dobanda aferenta imprumtului, urmand ca la scadenta sa ramburseze intreaga suma luata ca imprumut. La data respectiva, firma a dorit sa amane scadenta, insa nu a putut accepta conditia impuse de banca: plata pe loc a 50% din suma scadenta si esalonarea restului datoriei.

Inceperea procedurii de insolventa este o solutie de moment, pana la gasirea unei alte solutii, a declarat Corneliu Serban, directorul general al Gigant Construct.

Admiterea cererii de insolventa a Gigant Construct poate amana executarea firmei de catre banca. Compania are la dispozitie o perioada de timp, care teoretic poate fi de ordinul anilor, in care are loc reorganizarea in vederea redresarii firmei. Daca piata imobiliara isi revine in aceasta perioada, compania ar putea sa isi continue activitatea, altfel va intra in faliment.

Serban a adaugat ca alte proiecte rezidentiale aflate in derulare de actionarii firmei nu vor fi afectate, pentru ca sunt dezvoltate pe alte firme. Gigant Construct are in constructie proiectul Pallady Residence, cu finalizare anul acesta. Compania a finalizat proiectul Siriului Residence, format din 63 de apartamente, si are in constructie si un al treilea proiect in cartierul bucurestean Titan – Pallady Towers – format din peste 300 de apartamente a caror finalizare este programata pentru finalul anului 2009.

Firma Gigant Construct a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de peste 22,3 mil. lei, potrivit datelor Ministerului de Finante.