- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorii Parklake Plaza vor sa ia de la banci 127 mil. euro

16 Feb, 14:21 • cristina.mihai
Dezvoltatorii proiectului imobiliar ParkLake Plaza, care va curprinde un centru comercial de aproape 80.000 m.p., mai au nevoie de 140 milioane de euro pentru constructie. Din aceasta suma, oficialii Caelum Development, dezvoltatorul proiectului, negociaza un credit bancar de 127 milioane euro cu un consortiu de 3 banci, dintre care una romaneasca si doua straine, au spus reprezentatii companiei, pentru DailyBusiness.ro.
Dezvoltatorii Parklake Plaza vor sa ia de la banci 127 mil. euro

Investitia totala in proiect este de peste doua ori mai mica decat cea anuntata initial, ajungand la 250 milioane euro. Motivele scaderii drastice a investitiei este modificarea proiectului care initial ar fi urmat sa cuprinda un mall de 110.000 mp, cel mai mare din Bucuresti si blocuri de locuinte. Criza a schimbat planurile companiei, iar mall-ul va fi construit in 2 etape si va cuprinde in total 79.000 m.p, iar zona de locuinte, care oricum a fost diminuata inainte de blocarea proiectului nu se va mai construi.

Pana in prezent din investitia totala, compania a alocat deja 110 milioane euro pentru teren si studiile de proiectare.

Prima faza a proiectului, de aproape 70.000 mp va demara in vara, compania obtinand deja avizele de constructie.

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Sonae Sierra. Potrivit oficialilor companiei se rediscuta termenii parteneriatului, ca urmare a modificarii conceptului.