- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorul Grand Arena: Vom lasa justitia sa hotarasca daca trebuie sa platim sumele care ni se cer in instanta

10 Sep, 10:16 • cristina.mihai
Mikael Harfi, reprezentantul companiei EuroInvest Intermed, dezvoltatorul mall-ului Grand Arena, in Romania a declarat, pentru DailyBusiness.ro, ca va lasa justitia din Romania sa-si faca treaba in ceea ce priveste dosarele deschise impotriva companiei de firmele cu care a colaborat si care reclama anumite datorii ale dezvoltatorului.
Dezvoltatorul Grand Arena: Vom lasa justitia sa hotarasca daca trebuie sa platim sumele care ni se cer in instanta

„Voi lasa justitia sa faca lumina in dosarul deschis de Cegis impotriva noastra, in functie de contractul si obligatiile pe care firma trebuie sa le respecte”, spune Harfi.

Compania de property management Cegis a deschis in iulie un dosar impotriva EuroInvest Intermed, iar intr-o informare de presa remisa pe 9 septembrie, reprezentantii acesteia au precizat ca dezvoltatorul are datorii de circa 1 mil. euro fata de ei.

Cegis nu este singura companie care a actionat in instanta dezvoltatorul.

„In ceea ce priveste celelalte companii care au lucrat la constructia cladirii si care cer de asemenea bani pe care nu trebuie sa ii platim, voi lasa justitia sa hotarasca daca trebuie sa platesc aceste sume„, a spus Harfi.

„Ultimul proces, similar, a fost cu compania de constructii Herve Romania si dupa mai multi ani, am castigat procesul”, a adaugat acesta. Compania Herve a fost cea care a actionat in instanta dezvoltatorul, spune Harfi, care a adaugat ca prefera „sa rezolve amiabil astfel de probleme”.

EuroInvest Intermed a reziliat contractul cu firma Herve, iar justitia a dat castig de cauza dezvoltatorului, care potrivit dosarului de la Tribunalul Bucuresti, a fost obligata sa plateasca 5,7 mil. euro, cu titlul de prejudiciu.