- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorul Planorama reia constructia, dupa ce a negociat 5 luni pentru un credit suplimentar

16 Nov, 12:55 • cristina.mihai
Compania EuroHabitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Capitala, a carui constructie a fost intrerupta in ultimele luni din lipsa de bani, a obtinut de la Piraeus Bank un credit pentru finalizarea lucrarilor primelor doua blocuri.
Dezvoltatorul Planorama reia constructia, dupa ce a negociat 5 luni pentru un credit suplimentar

Lucrarile vor fi reluate dupa ianuarie 2010 si vor fi finalizate in 6 luni, pentru primul bloc, respectiv un an si jumatate pentru al doilea, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Sharon Fisher, directorul financiar al companiei.

Proiectul are in acest moment o intarziere de 2 ani fata de data initiala de predare a primei faze. Finantarea a fost asigurata si pana acum tot de catre Piraeus Bank.

Fisher nu a dorit sa mentioneze valoarea creditului, pentru care a spus ca a negociat timp de 5 luni, si nici conditiile impuse de banca pentru acordarea acestei sume suplimentare.

In ceea ce priveste banii pe care cei cateva zeci de clienti care au reziliat contractele trebuie sa-i primeasca inapoi de la dezvoltator, directorul finaciar al companiei a spus ca sumele vor incepe sa fie rambursate fostilor clienti imediat ce va fi primit noul credit de la banca.

Acordarea acestei finantari pentru un proiect rezidential cu probleme nu este surprinzatoare, in conditiile in care, saptamana trecuta, bancherii prezenti la un forum pe teme imobiliare organizat de Evensys, au declarat ca executarile silite nu vor aparea pe piata nici in 2010 pentru ca bancile prefera sa gaseasca alte tipuri de solutii pentru dezvoltatori si sa-si diminueze pierderile, care ar fi mult mai mari in cazul vanzarii unui activ executat.