- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorul proiectului de retail Armonia Braila a intrat in insolventa

02 Nov, 14:03 • cristina.mihai
Compania Red Project Three, firma prin care Red Capital Management a dezvoltat proiectul de retail Armonia Braila, inchis la doar cateva luni de la inaugurare, ca urmare a vanzarilor slabe. Cererea a fost admisa saptamana trecuta de Tribunalul Bucuresti.
Dezvoltatorul proiectului de retail Armonia Braila a intrat in insolventa

Cererea de demarare a procedurii de insolventa a companiei a fost depusa la Tribunal, dupa ce Volksbank, banca finantatoare a inaintat in septembrie o cerere de insolventa impotriva companiei.

Administratorul judiciar al firmei va fi Casa de Insolventa Transilvania.

Investitia in acest proiect s-a ridicat la 45 de milioane de euro, circa 30 mil. euro reprezentand finantarea bancara, potrivit datelor facute publice anterior.

Parcul de retail Armonia Braila a fost inchis in august 2009 pentru a-si repozitiona conceptul comercial. La data inchiderii, reprezentantii Red se asteptau ca repozitionarea proiectului spre zona retailului tip discount sa dureze maxim 9 luni. Totusi, proiectul sta inchis de mai bine de un an.

Parcul de retail, care avea printre chiriasi nume ca Flanco sau Carrefour, are o suprafata inchiriabila de 37.000 mp, galeria comerciala avand 14.000 mp.

In Braila mai este deschis European Retail Park, dezvoltat de Belrom si vandut la finalul anului trecut fondului de investitii NEPI.

RED mai are in diferite stadii mai multe proiecte, printre care Armonia Satu Mare si World Trade Center Constanta. Compania are insa si o serie de alte cereri de demarare a procedurii insolventei inregistrate de diversi creditori, pentru alte proiecte din portofoliu.

4 companii aveau pe rol dosare in care cereau demararea procedurii de insolventa impotriva Red Project Three, dezvoltatorul Armonia Braila, la data in care tribunalul a decis admiterea cererii dezvoltatorului. Pe langa Volksbank si companiile Classic Dome, Armax si Acvatot au cerut intrarea in insolventa a companiei.

Pe langa Red Project Three si firmele Red Project Seven, Red Project Five, Red Project Nine si Red Project Two sunt implicate dosare comerciale, in care creditorii fie inainteaza somatii sau ordonante de plata, fie cer insolventa companiei debitoare.