- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorul unui cartier de 170 mil. euro din Capitala: Daca nu bei laptele la timp, se acreste

04 May, 15:59 • cristina.mihai
"Daca nu bei laptele la timpul potrivit, se acreste", obisnuia sa spuna Yaakov Nimrodi, fondatorul grupul israelian ILDC, care a lansat pe 4 mai pe piata bucuresteana un cartier cu 1.476 de unitati locative, investitie evaluata la 170 mil. euro. Eli Cohen, vicepresedintele grupului, a explicat care este strategia companiei si la ce se asteapta pe piata locala.
Dezvoltatorul unui cartier de 170 mil. euro din Capitala: Daca nu bei laptele la timp, se acreste

Cum poate fi interpretat citatul din titlu? In contextul in care oferta de pe piata rezidentiala din Capitala s-a restrans ca urmare a amanarii si opririi majoritatii proiectelor rezidentiale anuntate, grupul ILDC a hotarat sa lanseze acum primul proiect rezidential al companiei in Romania, chiar daca in prezent cererea este chiar mai restransa decat oferta, gandind in perspectiva revigorarii pietei.

In opinia lui Eli Cohen, cererea va reveni pe piata intr-un an si jumatate, lucru ce va favoriza compania pe care o conduce, care in acel moment va avea un proiect avansat.

Proiectul, denumit Jackob Park, va demara in vara, iar incepand de saptamana aceasta va incepe promovarea catre utilizatorii finali. Din cele 12 cladiri amplasate pe soseaua Dobroesti, prima faza va cuprinde 256 de apartamente, iar urmatoarea faza va demara doar dupa ce 50% din prima etapa va fi contractata.

[quote=Eli Cohen, VP ILDC]Anul trecut nu a fost un an normal, lucrurile se schimbau de la saptamana la saptamana pe piata romaneasca[/quote]
Pana in prezent, compania a vandut 15 unitati locative catre investitori, iar tinta de vanzari este de peste 10 unitati locative in medie lunar. „Ne asteptam sa vindem integral prima faza in 24 luni”, a spus Eli Cohen.

Dezvoltatorul a tatonat piata cu acest proiect inca din toamna lui 2008, cand a participat la targurile imobiliare si chiar s-a vorbit despre o posibila lansare, insa intr-un final compania a asteptat ca situatia de pe piata sa fie mai clara.

„Anul trecut nu a fost un an normal, lucrurile se schimbau de la saptamana la saptamana pe piata. Acum, insa, intelegem criza si putem avea o strategie si obiective realiste. Noi credem ca suntem in prezent la punctul de jos al caderii pietei”, a mai spus Cohen, care a adaugat ca din experienta de pe alte piete vede o scadere a dobanzilor pentru credite ipotecare intr-un an si in Romania.

Compania mai are in dezvoltare un mall in Ploiesti cu 55 mil. euro si in faza de proiectare un mall in Giurgiu.

Aceste 2 mall-uri vor fi construite prin firma 7 Star Malls. Mall-ul din Ploiesti are o suprafata inchiriabila de 35.000 mp, iar spatiul este contractat in proportie de 70%, urmad sa fie inaugurat la finalul lui 2010.

Mall-ul din Giurgiu, care va presupune o investitie de 18 mil. euro, se afla intr-un stadiu incipient, pana la finalul acestui an urmand sa fie gata designul.