- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

DTZ: O revigorare a pietei muncii din imobiliare este putin probabila in 2010

28 Apr, 14:39 • cristina.mihai
Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox si-a crescut numarul de angajati anul acesta, ca urmare a cresterii portofoliului de centre comerciale administrate, iar reprezentantii companiei spun ca angajarile vor continua. Totusi, oficialii companiei considera ca anul acesta nu va avea loc o revogorare a pietei muncii din domeniu, cel putin pana spre final de an.
DTZ: O revigorare a pietei muncii din imobiliare este putin probabila in 2010

DTZ si-a crescut numarul de angajati cu 11 in acest an, ajungand la 58, nivel similar cu cel anterior crizei imobiliare, cand firma a redus personalul cu 10-15%.

„Cu siguranta vom face angajari, dar nu as putea sa spun daca intr-o luna sau in 3 luni, depinde si de concretizarea negocierilor pe care le purtam acum pentru dezvoltarea activitatii”, a spus Oana Iliescu, joint managing director, DTZ Echinox.

„In plus, ne uitam si la angajari pe partea de brokeraj, unde s-a simtit cel mai mare cutremur anul trecut. Ne focusam si pe revenirea brokerajului, unde sunt sanse pentru o revigorare”, mai spune Oana Iliescu.

In ceea ce priveste interesul pentru job-urile din domeniu, Oana Iliescu spune ca in cadrul agentiei se primesc CV-uri atat din partea tinerilor absolventi, cat si din domenii conexe zonei imobiliare.

„S-a schimbat raportul de cautare. Daca in 2007-2008 cautam oameni si nu gaseam, acum vin ei la noi. Cautam in general tineri pe care sa ii trainuim noi”, a mai spus directorul DTZ.