- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dupa ce au dat din buzunar 14 mil. euro, spaniolii de la Volumetric vor finantare de la banci pentru urmatorul proiect rezidential

21 Sep, 14:06 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar spaniol Volumetric intentioneaza sa obtina finantare bancara pentru dezvoltarea unui proiect rezidential in Pitesti, dupa ce pentru primul proiect dezvoltat in Romania, Privilegio Brasov, a alocat deja 14 mil. euro din fonduri proprii.
Dupa ce au dat din buzunar 14 mil. euro, spaniolii de la Volumetric vor finantare de la banci pentru urmatorul proiect rezidential

Aceasta schimbare de strategie este determinata si de faptul ca societatea vrea sa aiba un portofoliu mai mare de proiecte pe piata locala, intentionand sa se extinda si pe piata bucuresteana, unde se afla in negocieri pentru a achizitiona un teren, conform reprezentantilor companiei.

O finantare bancara ar ajuta compania sa deblocheze din fondurile proprii pentru achizitii necesare extinderii.

Volumetric se asteapta la un un profit foarte mic din proiectul Privilegio Brasov, primul de pe piata locala, potrivit lui Dan Flesariu (foto), directorul general al filialei din Romania.

Proiectul care a demarat anul trecut este aproape finalizat, urmand sa fie livrat la inceputul anul viitor catre clienti. Din proiect, s-au vandut pana in prezent 15 locuinte si mai sunt 2 rezervari.

In total, proiectul cuprinde 156 de locuinte. Investitia in acest proiect se ridica la 25 mil. euro, cu TVA inclus.

„Pentru a ne acoperi investitia, trebuia sa vindem peste 90% din locuintele proiectului”, a precizat Flesariu.

Investitia in proiect a fost asigurata integral din fonduri proprii, iar pana in prezent s-au investit in constructie 14 mil. euro.

Compania mai are in plan sa dezvolte un proiect rezidential si in Pitesti, pentru care a obtinut deja autorizatie de constructie. Spre deosebire de proiectul din Brasov, pentru cel din Pitesti, dezvoltatorul vrea sa obtina o finantare bancara. Dan Flesariu admite insa ca sansele de a obtine o finantare bancara sunt de 50-50%.

Daca nu va obtine o finantare bancara pana in primavara anului, dezvoltatorul este dispus sa sustina proiectul din Pitesti din fonduri proprii. Directorul companiei considera ca primul proiect dezvoltat pe plan local reprezinta un punct forte in negociere cu banca.

La fel ca si in cazul proiectului din Brasov, compania se asteapta la o marja redusa de profit de maxim 10-15%. Pretul de pornire pentru apartamentele cu doua camere din proiectul Privilegio Brasov este 60.000 euro.