- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dupa un inceput \”timid\”, Soravia are in plan investitii de peste 250 mil. euro in Capitala

07 Oct, 14:16 • cristina.mihai
Grupul austriac de dezvoltari imobiliare Soravia are in plan sa inceapa in maxim un an jumatate doua proiecte imobiliare, in valoare de peste 115 mil. euro, respectiv 150 mil. euro, ceea ce va duce investitiile grupului pe piata locala in jurul a 300 mil. euro.
Dupa un inceput \timid\, Soravia are in plan investitii de peste 250 mil. euro in Capitala

„Am inceput cu investitii mai mici, iar acum urmeaza proiecte mari”, a spus Valeri Atanassov, managing partner pe Romania si Bulgaria in cadrul companiei.

„Proiectul de birouri si de retail din zona Mihai Bravu are o valoare de 115 mil. euro, iar in zona Stefanesti vrem sa construim un alt proiect imobiliar, printr-o investitie care ar putea depasi 150 mil. euro”, a adaugat Atanasov.

Pentru cele doua terenuri, compania a platit in total circa 25 mil. euro.

Pe terenul din Stefanesti, de 300.000 mp, compania planuieste sa construiasca un centru outlet sau un mall.

Proiectul Soravia Center din zona Mihai Bravu ar fi urmat sa demareze in vara acestui an, insa a fost amanata pentru a doua jumatate a anului viitor, din cauza conditiilor nefavorabile ale pietei si a conditiilor extrem de aspre de finantare, din partea bancilor. Compania fiind in discutii cu bancile pentru finantarea a 80% din valoarea investitiei.

Proiectul urmeaza sa aiba 66.000 de metri patrati de birouri, structurati pe 16 etaje, si 4.000 de metri patrati de spatii comerciale la parter.

Terenul pe care urmeaza sa fie construit centrul are 7.700 de metri patrati.

Grupul Soravia si-a deschis biroul din Romania in 1997. Portofoliul Soravia include 3 proiecte de birouri finalizate. Primul este Casa Mosilor (2.340 mp), unde Grupul Lafarge a fost unul dintre primii chiriasi. Cladirea se afla in proprietatea Equest Partners Ltd din anul 2007.

Al doilea dintre cele trei proiecte, Smart Office (1.000 mp) a fost realizat in colaborare cu Strabag AG si vandut catre fondul Equest in 2007. Cel mai recent proiect, Metropolis Center, a fost finalizat in mai 2009, avand drept constructor compania Strabag AG.

In mai 2008, IFC (International Finance Corporation), membra a Bancii Mondiale, s-a alaturat Diviziei pentru Dezvoltare Imobiliara a Soravia ca partener strategic financiar, sustinand proiectele companiei din Europa.