- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

EMCT: Mall-ul Sun Plaza va fi inchiriat integral la deschidere

03 Jul, 12:43 • cristina.mihai
Mall-ul Sun Plaza, din zona Piata Sudului din Capitala, va fi inchiriat integral pana la deschiderea programata in toamna acestui an, a spus Michael Richard, directorul general al EMCT, compania dezvoltatoare.
EMCT: Mall-ul Sun Plaza va fi inchiriat integral la deschidere

Pana in prezent, procesul de inchiriere a avansat usor fata de luna mai. A fost contractata circa 87% din suprafata centrului comercial, fata de circa 85% in urma cu 2 luni.

„Suntem in negocieri cu mai multe companii pentru restul spatiului, iar pana la finalizare vom incheia si restul contractelor”, a spus Richard.

EMCT a livrat deja primul spatiu din cadrul mall-ul, 23.000 mp catre hipermarketul Cora, care va fi ancora proiectului.

Investitia in proiectul Sun Plaza este de circa 200 mil. euro. Suprafata de retail inchiriabila a mall-ul este de peste 80.000 mp, iar suprafata construita depaseste 200.000 mp.

Constructia proiectului a demarat la sfarsitul lui 2007. Initial, termenul de livrare a fost programat pentru prima parte din 2008. Constructia a fost insa intarziata, iar noul termen de predare este luna octombrie a acestui an. Reprogramarea termenului de deschidere a fost determinata de lipsa fortei de munca, dar si de anumite probleme tehnice pe care constructorii le-au intampinat.

Proiectul este in proprietatea Sparkassen Immobilien AG, listata la Bursa din Viena. Compania este un investitor pe termen lung in proprietati rezidentiale, birouri si hoteluri in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La 31 decembrie 2008, valoarea totala a portofoliului era de 1,78 mld. euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1,5 mil. mp.