- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Expatii incep sa \”populeze\” si proiectele rezidentiale noi din cartiere

30 Nov, 12:51 • cristina.mihai
Micii investitori romani care si-au plasat banii in proiecte rezidentiale noi au inceput sa scoata pe piata la inchiriere apartamentele receptionate de la dezvoltatori, printre chiriasi numarandu-se si expatii. In Asmita Gardens, spre exemplu, proiect rezidential care a demarat recent predarea locuintelor finalizate, s-au mutat peste 30 de familii, dintre care 3 chiriasi, toti expati.
Expatii incep sa \populeze\ si proiectele rezidentiale noi din cartiere

„Eu am cumparat 3 apartamente si fratele meu inca 3 in Asmita Gardens, pentru a le inchiria la finalizare. Astazi l-am inchiriat si pe al treilea”, a spus unul dintre investitori, care a cheltuit cateva mii de euro in mobiliarea si utilarea fiecarui apartament scos la inchiriere.

„Toti clientii sunt expati. Chiria la apartamentele de 3 camere este de circa 800 euro pe luna, iar la cele de 2 camere, de 600 euro. Stiu ca nu se va mai ajunge la chiriile de acum 1 an, dar in 2 ani sper sa pot inchiria la sume mai mari decat in prezent”, a spus proprietarul.

„Au fost si romani care au vizionat apartamentele, dar nu le-a convenit ca aveam mobila de la Ikea”, a adaugat acesta.

Daca micii proprietari reusesc sa inchirieze apartamentele cumparate destul de repede si la chirii ridicate fata de media pietei, dezvoltatorii si investitorii mari mizeaza mai degraba pe vanzari, fie ele si doar de cateva unitati pe luna.

„Noi nu avem in plan sa inchiriem locuintele ramase disponibile, cele 3 apartamente inchiriate sunt ale proprietarilor din proiect”, a declarat Atena Tiplic, directoarea de vanzari a proiectului. Ea adaugat ca de la finalizare a mai incheiat cateva noi contracte de vanzare-cumparare.

Aproape in toate proiectele rezidentiale finalizate exista locuinte scoase la inchiriat de micii investitori romani. Spre exemplu, pe portalul imobiliare-particulari.ro sunt cateva zeci de oferte de apartamente noi de inchiriat.

Cat de repede si cui inchiriaza acestia? Reprezentantii companiei Real House, o agentie imobiliara care are in portofoliu si astfel de apartamente de inchiriat, spun ca majoritatea proprietarilor sunt persoane juridice si ca in fiecare proiect rezidential finalizat exista cateva oferte de inchiriat.

„Inchirierea dureaza de la cateva zile la o luna”, au precizat reprezentantii Real House.

La ce chirii insa? Ofertele de inchiriere difera foarte mult in functie de zona. „In general, apartamentele de 2 camere din proiecte rezidentiale noi se inchiriaza cu preturi cuprinse intre 500 si 600 euro, insa pentru cele din zone limitrofe, chiriile sunt mai mici”, au spus analistii Real House.