- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Fosta Aviva Investors pregateste un fond de investitii imobiliare cu un buget de 30-50 mil. euro

01 Nov, 14:37 • cristina.mihai
Compania Certinvest, fosta Aviva Investors, pregateste lansarea celui de-al doilea fond de investitii imobiliar din portofoliu, care insa va fi mult mai mare decat primul, sumele de start urmand sa ajunga la 30-50 mil. euro, fata de doar cateva milioane de lei in cazul primului vehicul investitional, a spus, pentru DailyBusiness.ro Horia Gusta, directorul general adjunct al Certinvest.
Fosta Aviva Investors pregateste un fond de investitii imobiliare cu un buget de 30-50 mil. euro

Compania Aviva Investors si-a schimbat numele in Certinvest, dupa ce actiunile firmei au fost rascumparate de la grupul britanic Aviva de catre Eugen Voicu, directorul general al companiei.

Eugen Voicu este membru KeyPeople.

Noul fond de investitii imobiliare ar putea fi lansat pe piata la inceputul anului viitor, insa pentru moment oficialii Certinvest nu au dorit sa furnizeze alte informatii despre acest vehicul de investitii.

Celalalt fond de investitii imobiliare al companiei a fost infiintat anul trecut, iar valoarea activelor gestionate pana in prezent este de 6 mil. lei. Fondul de investitii este inchis, destinat doar investitorilor calificati, si a inceput cu investitii de 2 mil. lei. Horia Gusta, directorul general adjunct al Certinvest, estimeaza insa ca valoarea activelor se va dubla anul viitor.

Fondul de investitii imobiliare are participatii la doua proiecte imobiliare de dimensiuni mici din Capitala, unul rezidential si unul de birouri, proiecte care vor fi finalizate la sfarsitul lui 2011.

„Purtam si alte negocieri pentru ca este o piata cu potential”, spune Gusta, care a adaugat ca este interesat de toate segmentele pietei, exceptie facand terenurile.

„Sunt foarte bune proiectele rezidentiale mai mici pentru ca spre deosebire de cele mari sunt usor vandabile”, a spus Gusta.

Eugen Voicu a infiintat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in 1994. In noiembrie 2007, aceasta a fost preluata de grupul Aviva. Apoi, in septembrie 2008 Certinvest a devenit Aviva Investors.

La finele lunii octombrie, valoarea activelor administrate de companie depasea 88 milioane de euro.