- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Imobiliare.ro va investi cateva zeci de mii de euro intr-un indice imobiliar national

22 Sep, 13:49 • cristina.mihai
Portalul Imobiliare.ro, detinut de compania Realmedia Network, va investi cateva zeci de mii de euro in lansarea unui indice imobiliar national care sa arate preturile de oferta ale locuintelor din Capitala si din orasele importante din tara, a anuntat Adrian Erimescu, directorul general al portalului.
Imobiliare.ro va investi cateva zeci de mii de euro intr-un indice imobiliar national

Acesta ar urma sa fie primul indice de pret national. Primul indice de pret de pe piata locala a fost lansat de compania imobiliara Colliers, insa ia in calcul doar ofertele din Bucuresti.

Indicele va fi lansat pana la finalul anului si va tine cont de modificarile de pret ale locuintelor corelandu-le cu zona, anul constructiei, suprafata utila sau numarul de camere.

Erimescu a mentionat ca ulterior, in cazul indicelui Imobiliare.ro va fi adaugat si un modul cu preturile de tranzactionare. Directorul portalului estimeaza ca in prezent preturile de tranzactionare sunt cu 15-30% mai joase decat cele de oferta.

Erimescu a mai spus si ca in opinia sa preturile apartamentelor vechi vor mai scadea in urmatoarea perioada, stabilizarea din ultimele cateva luni fiind determinata de sperantele legate de programul Prima Casa.

Imobiliare.ro a investit anterior 200.000 euro in relansarea portalului. Acesta a fost lansat in versiunea beta in vara.

Imobiliare.ro are 200.000 de vizitatori unici lunar si peste 130.000 de oferte actualizate in ultimele 30 de zile.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, compania care detine portalul a inregistrat in 2007 venituri de circa 1,2 mil. lei si un profit de peste 134.000 lei (36.000 euro).

Printre principalii jucatori pe acest segment se mai numara imopedia.ro, magazinuldecase.ro, infoconstruct.ro sau anuntimobiliar.ro.