- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Inaugurare cu imbulzeala la mall-ul din Baia Mare: Peste 1.000 de persoane s-au inghesuit la intrare

04 Nov, 16:52 • cristina.mihai
Inaugurarea mall-ului Gold Plaza din Baia Mare nu a facut exceptie de la "trendul" din ultimul timp: deschiderile de centre comerciale, mai putin numeroase decat in alti ani, sunt marcate de imbulzeli si cozi lungi in fata intrarii.
Inaugurare cu imbulzeala la mall-ul din Baia Mare: Peste 1.000 de persoane s-au inghesuit la intrare

Cu o ora inainte de inaugurarea pentru public a mall-ului din Baia Mare, programata pentru ora 15:00, peste 1.000 de persoane asteptau sa intre in centrul comercial. Pentru cei mai multi motivul era simpla curiozitate.

Evenimentul vine dupa ce, in noaptea zilei de miercuri spre joi, la supermarketul Kaufland din oras s-au inghesuit mii de persoane, atrase de o promotie la alimente.

Ceea ce s-a intamplat la Baia Mare nu este insa un caz izolat. Aproape orice deschidere de centru comercial de anul acesta a fost marcata de astfel de intamplari. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al mall-ului Sun Plaza, luat cu asalt de pensionari in ziua inaugurarii.

De obicei, insa, dupa imbulzeala din primele zile ale deschiderii unui centru comercial, numarul vizitatorilor scade considerabil.

Oficialii Gold Plaza nu au facut estimari legate de numarul de vizitatori asteptati zilnic in centrul comercial, insa au precizat ca au acordat multa atentie zonei de entertainment, care cuprinde, pe langa un cinematograf multiplex si un food court inchiriat integral, si un spatiu destinat jocurilor pe sistem Kinect (care „citeste” miscarile corpului si le proiecteaza pe ecran) de la Microsoft. Aceasta zona se va deschide in doua saptamani, dupa lansarea oficiala a sistemului in Europa.

Gold Plaza are in prezent un grad de inchiriere de 86%, iar oficialii companiei asteapta 3,5 milioane de euro venituri anuale din chirii.