- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Inca o cerere de insolventa impotriva unui mall: Liberty Center, adus in instanta de BGS

01 Mar, 13:33 • cristina.mihai
BGS Divizia de Securitate a depus saptamana aceasta o cerere de insolventa impotriva Liberty Center, ca urmare a unor restante de plata.
Inca o cerere de insolventa impotriva unui mall: Liberty Center, adus in instanta de BGS

Dosarul a fost inregistrat pe 28 februarie, iar primul termen este in luna mai.

Niciuna dintre partile implicate nu au facut comentarii suplimentare.

Liberty Center a cerut la randul sau insolventa sau a depus somatii de plata mai multor chiriasi.

Potrivit unui bilant efectuat de DailyBusiness.ro in toamna anului trecut, Liberty Center se afla pe locul 2 in Capitala dupa numarul de dosare impotriva retailerilor, dupa City Mall.

Victoria Holding SA, care detine mall-ul bucurestean City Mall, a provocat in ultimii 2 ani insolventa sau falimentul pentru circa 10 retaileri care aveau afaceri in interiorul mall-ului si a inaintat somatii de plata impotriva altor catorva companii. City Mall este centrul comercial cu cele mai multe actiuni in instanta impotriva datornicilor.

Pe urmatoarea pozitie se afla Liberty Center, cu 9 somatii de plata sau cereri de demarare a procedurii de insolventa, care inca sunt pe rol sau care s-au rezolvat prin intrarea in insolventa a debitorului. Pe langa acestea se mai adauga mai multe somatii de plata inregistrate in ultimii 2 ani, dar care au fost solutionate intre timp de instantele judecatoresti.

Liberty Center a fost dezvoltat de compania irlandeza Mivan. Anul trecut, un alt proiect dezvoltat de Mivan in Oradea a fost scos la licitatie publica.