- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitie de 26 mil. euro in prima retea de mall-uri gandite pentru orase mici

06 Mar, 11:33 • cristina.mihai
Compania de dezvoltari imobiliare Red Management va investi 26 mil. euro in primele 4 mall-uri destinate oraselor mici din Romania, a declarat, pentru DailyBusiness, Christian Hiver, directorul Paladin Management, societatea care se ocupa de inchirierea proiectelor de retail dezvoltate de grupul Red.
Investitie de 26 mil. euro in prima retea de mall-uri gandite pentru orase mici

Primele proiecte au fost demarate in Husi, Marghita, Slobozia si Sebes si fac parte dintr-un program de investitii care presupune constructia a 30 de astfel de centre comerciale, in prezent compania fiind in proces de a achizitiona si alte terenuri in tara.

Suprafata inchiriabila a unui astfel de centru comercial este de circa 5.000 mp, iar primele doua vor fi inaugurate in trimestrul 4 al acestui an.

Red Management are trei linii de dezvoltare:Retail Park-ul, centrele comerciale pe terenuri mari, de obicei la marginea oraselor, cu chiriasi-ancora foarte puternici.

A doua este mall-ul multifunctional, unde sunt imbinate spatiile comerciale cu spatii de birouri si/sau hotel, cum este proiectul Trident Plaza din Constanta, si cum va fi cel din Baia Mare.

Al treilea segment de dezvoltare vizeaza orasele mici din Romania intre 30.000 si 60.000 locuitori, pentru care a fost creat conceptul Cadran, un mall multifunctional de dimensiuni mai reduse, care va include si activitati complementare, cum ar fi sala de gimnastica, birouri, cabinet medical.

Compania va inagura la sfarsitul lunii mai centrul comercial Armonia Arad, o investitie estimata la 50 mil. euro.

Centrul comercial Armonia va avea o suprafata totala de 112.500 metri patrati si este situat la intersectia dintre soseaua de centura a Aradului si drumul spre Nadlac.

Complexul Armonia va include un hipermarket Carrefour si va avea o galerie de peste 80 de magazine si restaurante. Magazinele vor ocupa o suprafata totala construita de peste 50.000 metri patrati si vor comercializa o gama extinsa de produse de tip „do-it-yourself”, imbracaminte si incaltaminte pentru adulti, articole pentru copii, IT&C si altele.

„Intentionam sa deschidem Centrul Comercial Armonia Arad (peste mai putin de trei luni, la 28 mai 2008) cu un procent de inchiriere de 100%”, a precizat Hiver.

Red este o companie de dezvoltari imobiliare, infiintata cu scopul de a investi in sud-estul Europei, in principal in Romania si are ca actionari principali fondurile de investitii GED Group (Spania) si Warburg Pincus (SUA).

Activitatea grupului Red este coordonata de compania Red Management Capital si acopera intreg spectrul dezvoltarilor imobiliare, de la ansambluri rezidentiale la spatii de birouri, comerciale si industriale.

Red Management Capital gestioneaza in prezent o serie de proiecte aflate in diferite etape de dezvoltare: Complexul Trident Plaza (Constanta), ansamblul rezidential Natura Residence (Bucuresti) si Centrul Comercial Armonia (Arad).

Primul proiect in care a fost implicat grupul Red in Romania este Iride Business Park si a fost vandut in 2004 pentru 63 milioane euro, tranzactie record pentru piata imobilara romaneasca din acea perioada.