- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitie israeliana de 200 mil. euro in 3 proiecte rezidentiale la Iasi

06 Jan, 13:36 • cristina.mihai
Grupul israelian Kaduri are in plan investitii de peste 200 mil. euro in 3 proiecte rezidentiale de lux in orasul Iasi, au spus, pentru DailyBusiness.ro reprezentantii dezvoltatorului.
Investitie israeliana de 200 mil. euro in 3 proiecte rezidentiale la Iasi

Compania a inceput deja lucrarile la primul ansamblu, situat in zona Copou, iar celalalte doua vor demara pana la finalul anului. Constructia proiectelor a fost intarziata cu mai mult de un an ca urmare a intarzierilor obtinerii autorizatiilor si a modificarii proiectelor.

Primul proiect, demarat la finalul lui 2008 si denumit Royal Tower, va cuprinde 143 de unitati locative dispuse pe 19 etaje, repezentand o investitie estimata la circa 28 mil. euro, a spus Cristinel Lisman, directorul de vanzari al Shiran, compania dezvoltatoare, membra a Kaduri Group.

Constructia primului proiect al firmei cu capital israelian in Romania va fi finalizat in ultima parte din 2010.

„Pana acum au fost rezervate 18 locuinte. Preturile sunt cuprinse intre 90.000 si 560.000 euro, TVA inclus”, a spus Florin Filip, broker de vanzari la Inter Imobiliare, agentia care promoveaza proiectul.

„Cererea este mai activa in Iasi, fata de Bucuresti si nivelul preturilor de aici fiind mai redus”, a spus Lisman.

Dezvoltatorul israelian va demara in primavara acestui an al doilea proiect rezidential de pe piata locala, langa Royal Tower. Acesta va fi denumit Royal Garden si va cuprinde circa 800 de locuinte dispuse in 8 blocuri cu regim de inaltime de P+6, P+7 si P+8, precum si gradini interioare si fantani arteziene. Investitia este estimata la circa 140 mil. euro.

La finalul lui 2009, compania planuieste sa inceapa constructia celui de-al treilea proiect, Cubis, care va include 70 de locuinte si doua nivele de spatii de birouri. Acest proiect are un buget de peste 40 mil. euro.