Real Estate

Lichidatorul incaseaza 1,29 mil. euro din vanzarea City Mall

31 Oct, 12:12 • cristina.mihai
Lichidatorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania va incasa circa 1,29 de milioane de euro fara TVA din vanzarea City Mall. Comisionul casei de insolventa este de 7,5% din suma recuperata, a declarat pentru DailyBusiness.ro Andreea Anghelof, managing partner al CITR.
Lichidatorul incaseaza 1,29 mil. euro din vanzarea City Mall

Aceasta spune ca Star Imob Construct, noul proprietar al centrului comercial, a fost ales atat in functie de pret cat si de timpul de plata. Compania a oferit cel mai mare pret si cel mai scurt timp de plata, si nu a apelat la finantare de la banca creditoare a City Mall, Unicredit.

Compania Star Imob Construct a fost, totodata, si prima care a depus o oferta pentru City Mall, iar lupta pentru centrul comercial a fost una destul de stransa, ofertele celor 6 companii interesate fiind apropiate ca valoare, mai spune Anghelof.

Scazand cheltuielile generate de procedura de insolventa, in care este inclus si comisionul CITR, suma obtinuta in urma tranzactiei va fi impartita intre cele doua banci creditoare, Unicredit si Bancpost, principalul beneficiar fiind Unicredit.

Star Imob Construct [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/city-mall-si-a-gasit-cumparator-dupa-un-an-de-insolventa-si-5-licitatii-esuate-70117/]este noul proprietar al City Mall[/url], compania platind suma de 17,3 milioane de euro plus TVA pentru achizitia centrului comercial, aflat in insolventa din luna noiembrie a anului trecut.
Compania este controlata in proportie de 99% de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, cel cel care a mai fost proprietarul City Mall pana in 2006, cand l-a vandut pentru 103,5 de milioane de euro.

Pe langa City Mall, acesta a mai vandut in 2008 trei proiecte imobiliare din nordul Capitalei catre Deutsche Bank Asset Management, in urma unei tranzactii de 340 de milioane de euro.