- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Negocierii avansate pentru vanzarea unui parc industrial de langa Bucuresti, la un randament de 10%

27 Aug, 12:00 • cristina.mihai
Compania KBC Real Estate intermediaza vanzarea unui parc industrial de langa Capitala, in prezent inchiriat integral, catre un investitor grec, la un randament anual de circa 10%. Discutiile dintre dezvoltator si investitori sunt intr-un stadiu foarte avansat, a spus Adrian Niculescu, business development manager al KBC, pentru DailyBusiness.ro.
Negocierii avansate pentru vanzarea unui parc industrial de langa Bucuresti, la un randament de 10%

„Investitorii greci sunt foarte interesati de achizitii, fac tranzactie dupa tranzactie”, spune Niculescu.

In general, investitorii interesati de achizitii pe piata locala tintesc proprietatile care deja aduc venituri. „Cei care doresc sa achizitioneze terenuri cu proiecte sunt in cea mai mare parte companii noi pe piata locala, care vor sa profite de aceasta perioada in care preturile sunt scazute pentru a-si securiza terenuri”, spune Niculescu, care a adaugat ca desi au fost companii interesate, nu s-au incheiat inca tranzactii de acest tip.

Desi exista investitori straini interesati de achizitii pe piata locala, pana acum nu au fost incheiate multe tranzactii de acest tip.”Multe din tranzactiile aflate acum in negocieri se vor finaliza pana la finalul anului”, considera Niculescu.

Un element de noutate al primului semestru din 2009 il reprezinta investitorii locali care, pe fondul corectiei preturilor, au devenit mai activi. „3 achizitii, din cele 7 ale semestrului, ale caror preturi au variat de la 1,2 milioane euro la 12 milioane euro, au fost realizate de acestia”, reiese dintr-un studiu remis de CBRE-Eurisko.

Pe segmentul industrial au mai fost realizate doua tranzactii anul acesta. In februarie, GLS Invest, departamentul de investitii al General Lux Service, a vandut o hala din estul Capitalei unei firme belgiene pentru 925.000 euro.

De asemenea, anul acesta, Immoeast a achizitionat cele 50 procente pe care Eyemaxx le detinea in 3 proiecte industriale si pe care le dezvoltau in joint venture.

Compania austriaca Immoeast a devenit astfel singurul proprietar al Log CenterTimisoara, Log CenterPloiesti si Log Center Brasov.

Volumul pietei de investitii imobiliare din Romania a fost de 17 ori mai mic in primul semestru din 2009 decat in aceeasi perioada a anului trecut si de 3 ori mai redus decat in S2 2008, potrivit unui studiu al CBRE-Eurisko.

Volumul total al investitiilor a ajuns in S1 la 56 mil. euro.

Unul dintre principalele motive ale lipsei de tranzactii este faptul ca preturile de cerere si cele de oferta nu s-au intalnit.

„Sunt unii investitori care spun din start ‘oferim jumatate din cat se cere'”, spune Niculescu.