- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

O agentie imobiliara din Rm. Valcea pune bazele unei retele nationale de francize

12 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Agentia imobiliara Realpro din Ramnicu Valcea a investit in ultimii doi ani 750.000 de dolari pentru crearea si implementarea unei retele de agenti imobiliari in Romania, agentii avand propriul birou si portofoliu de clienti, au declarat, pentru DailyBusiness, reprezentantii companiei.
O agentie imobiliara din Rm. Valcea pune bazele unei retele nationale de francize

Compania Realpro le furnizeaza persoanelor fizice interesate de dezvoltarea unui business in domeniul imobiliar cate un spatiu de birou si mobilier, precum si training din partea unei echipe proprii specializate. Deocamdata, reteaua cuprinde 7 birouri in Ramnicu-Valcea, unul in Bucuresti, iar planurile de extindere vizeaza noi birouri in Bucuresti si Cluj.

In plus, toti agentii imobiliari pot folosi sistemul de listare multipla al agentiei, dar si celelalte software-uri din sistemul de vanzare in care agentia a investit in ultimii doi ani.

„In ultimii doi ani am investit in tehnologie, training-uri, coaching-uri, in prezent existand o echipa de 6 persoane care se ocupa de training-ul agentilor imobiliari”, a declarat Alexandra Ionescu, purtatorul de cuvant al Realpro.

„Investitiile viitoare necesare nu sunt inca estimate, insa acestea vor fi orientate spre tehnologie, site-urile personale ale agentilor si diferite software-uri, programe de training si contractarea birourilor, bani pe care apoi agentia ii va recupera de la respectivul agent”, a explicat Alexandra Ionescu.

Modelul de business este asemanator unei francize, insa in cadrul acestui sistem nu exista o taxa de franciza si o investitie initiala din partea francizatului, ci o redeventa fixa de 300 euro lunar si una variabila, de 6% din incasarile lunare ale agentului.

„Practic ei au propria afacere, birourile avand numele Realpro, la care se adauga in plus numele agentului”, a adaugat Alexandra Ionescu.

Compania a inceput implementarea acestui sistem treptat in Ramnicu Valcea, in anul 2006, iar din toamna lui 2007 agentia activeaza in acest oras exclusiv prin cele 7 birouri ale agentilor „francizati”.

„Pe 1 aprilie vom deschide primele birouri ale retelei de agenti imobiliari si in Bucuresti, oras pe care ne vom concentra momentan, desi luam in considerare si extinderea in alte orase, urmatoarea optiune fiind Clujul”, a precizat Alexandra Ionescu.

„Estimam incasari medii pe birou in Bucuresti in jur de 6.000 de euro pe luna, avand in vedere ca numarul mediu de tranzactii pe luna pentru un birou este de 1,7, iar comisionul nostru mediu 3% (n.r.-estimarea este facuta la un pret mediu al unei locuinte de 120.000 euro)”, a precizat Alexandra Ionescu Pr manager Realpro.

Pana in prezent, in reteaua de agenti imobiliari a Realpro din Bucuresti a intrat o singura persoana, care in trecut a activat in asigurari, iar pentru cel de-al doilea birou compania este in negocieri cu alti agenti interesati.

„Nu putem estima ce numar de birouri vor fi deschise anul acesta, depinde si de feedback-ul din piata”, a precizat Alexandra Ionescu.

„Timp de 90 de zile agenti imobiliari vor fi instruiti in sistemul de vanzare care cuprinde mai multe etape, de la programe de marketing la servicii de vanzare, iar dupa aceea birourile vor incepe sa functioneze efectiv”, a mai precizat Alexandra Ionescu.