- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

OTP Bank cere insolventa unui dezvoltator de birouri din Pipera

11 Feb, 13:30 • cristina.mihai
OTP Bank a solicitat intrarea in insolventa a unui dezvoltator imobiliar care urma sa realizeze un proiect de birouri de 18 milioane de euro in zona Pipera din Capitala.
OTP Bank cere insolventa unui dezvoltator de birouri din Pipera

Potrivit datelor de pe Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care OTP cere insolventa companiei Two Towers SRL a fost inregistrat pe 10 februarie si primul termen este in aprilie.

Firma Two Towers dezvolta proiectul Executive Business Center din Pipera, investitie estimata in 2008 la 18 milioane euro. Compania a ridicat o cladire de birouri, insa aceasta nu a fost finalizata desi data initiala de predare era inceputul lui 2009. Pe terenul din Pipera, firma avea in plan si constructia unei a doua cladiri de birouri, dar aceasta constructie nu a inceput.

Cladirea care este acum ridicata, dar nefinalizata are o suprafata utila de aproape 10.000 mp. Compania nu a atras niciun chirias pentru acest spatiu.

Insolventele au prins avant la finalul lui 2010. In ultimele 4 luni au intrat in insolventa proiecte imobiliare de sute de milioane de euro. Printre cele mai importante insolvente se numara proiectul rezidential Green City, mall-ul Armonia Braila, dar si falimentul City Mall.

Compania Two Tower SRL este detinuta integral de firma olandeza CEG Two Towers. La inceputul lui 2010 actiunile firmei inregistrate in Romania au fost cedate catre CEG Two Towers de firma Central Europe Group Shares, care la aceea data detinea integral compania dezvoltatoare.

In 2008, potrivit datelor remise la aceea data de Mediafax firma Central Europe Group Shares era controlata Central Europe Group – CEG, in proportie de 95% si de TET Investment cu 5%. Asociatii Central Europe Group – CEG sunt fondul olandez de investitii MEI South East Europe, cu 70 % din partile sociale, si TET Investment cu 30% din capital.

Edward Iordanescu, fiul fostului antrenor al nationalei de fotbal detinea 34 % din capitalul firmei TET Investment, restul partilor sociale fiind impartite in mod egal de omul de afaceri grec Laftasis Thomas si de firma T. La Ling Holding inregistrata in Olanda, informa Mediafax, la aceea data.