- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Pasajul de la Universitate incepe sa prinda viata, la aproape 2 ani de la renovare: Se deschide primul local (Galerie FOTO)

03 Aug, 15:47 • cristina.mihai
O firma romaneasca a inchiriat un spatiu comercial in pasajul de la Universitate, unde va deschide saptamana aceasta o cafenea. Acesta este primul local care se deschide in pasaj, dupa renovarea incheiata in decembrie 2008, inlocuind fosti chiriasi cum ar fi McDonald's sau Gregory's.
Pasajul de la Universitate incepe sa prinda viata, la aproape 2 ani de la renovare: Se deschide primul local (Galerie FOTO)

Firma a inchiriat spatiul comercial din pasaj pe o perioada de 5 ani, in urma unei licitatii.
[gallery:119]
„Localul va avea 60 de locuri si va fi deschis saptamana aceasta. Am inceput amenajarea acum 3 saptamani”, spune Aurel Ciofliceanu, administratorul companiei Nadyn Chic. El nu a dorit sa precizeze la cat s-a ridicat investitia in cafenea, care se va numi „La Pasaj”.

Pe langa aceasta unitate, in spatiile comerciale ale pasajului mai sunt si alte spatii in curs de amenajare. In pasaj este deja deschis un magazin de suveniruri.

In ultimul an, Primaria a organizat doua licitatii pentru atribuirea spatiilor comerciale, conform Hotnews. Prima licitatie a fost anulata, iar a doua a avut succes, insa spatiile au ramas in continuare neamenajate din cauza unor infiltratii cu apa pluviala.

Lucrarile de modernizare pentru Pasajul Universitate au costat, in total, aproape 6 mil. euro si au fost finalizate la sfarsitul lui 2008.

Spatiile comerciale din pasaj au o suprafata totala de peste 400 mp si sunt inchiriate prin Administratia Strazilor, in calitate de administrator al pasajului. Oficialii institutiei nu au putut fi contactati pentru detalii suplimentare.

Primarul Oprescu a declarat in urma cu 2 luni, citat de Mediafax, ca in pasaj vor fi amenajate un punct sanitar, un punct de informare turistica, o farmacie, o agentie comuna pentru institutii de cultura, un magazine cu produse cu specific romanesc, o cafetarie si o gelaterie.