- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ: Israelienii de la Gindi amana pe termen nedefinit constructia unui proiect rezidential in Bucuresti

19 Mar, 12:24 • cristina.mihai
Compania Gindi Rom a amanat cel putin pentru cateva luni inceperea constructiei unui proiect rezidential din zona Vitan a Capitalei, lansat pe piata anul trecut. Motivul? Pentru a observa cum va evolua piata rezidentiala, spun oficialii biroului din Romania al dezvoltatorului.
Planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ: Israelienii de la Gindi amana pe termen nedefinit constructia unui proiect rezidential in Bucuresti

Anul trecut, ca si in 2008, au fost lansate pe piata cu foarte mult optimism mai multe proiecte rezidentiale. Sperantele unor dezvoltatori au fost, insa, combatute de situatia pietei si reticenta cumparatorilor, asa ca doar cei care si-au asumat o dinamica extrem de redusa a vanzarilor inca de la inceput, au demarat efectiv constructia.

Compania Gindi Rom, detinuta de Gindi Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel, a lansat anul trecut un proiect rezidential in cartierul Vitan, care ar fi urmat sa inceapa in toamna lui 2009.

Oficialii companiei au fost extrem de increzatori in abordarea de marketing, si anume, targetarea categoriilor profesionale si organizarea unor evenimente speciale prin care medicii pot achizitiona locuintele din proiect.

Gindi a organizat un eveniment de acest tip in vara lui 2009, tintind sa vanda circa 80 de unitati locative. Rezultatul vanzarilor a fost insa mult sub asteptari, fiind rezervate doar 26 de unitati.

Proiectul G- ViTown va cuprinde in total peste 300 de unitati locative, presupunand o investitie de circa 25 mil. euro.

Un alt dezvoltator care nu a demarat constructia proiectului lansat in 2009 este Eagle Development.

In luna mai din 2009, compania Eagle Development, subsidiara grupului israelian Israel Land Development Company, a lansat un proiect rezidential de 170 mil. euro langa lacul Dobroiesti din Capitala. Compania a oprit insa proiectul pentru a modifica conceptul si a micsora suprafetele locuintelor astfel incat sa se incadreze in programul Prima Casa. In prezent, inca se lucreaza la noul concept.

Pe piata au mai avut loc 2 lansari de proiecte rezidentiale anul trecut, la care insa constructia a demarat.

Spaniolii de la Volumetric au demarat constructia unui proiect in Brasov inca din toamna lui 2009, iar grupul Peyber a inceput lucrarile recent.

De asemenea, omul de afaceri Ionut Negoita a anuntat ca va reincepe constructia unui proiect, dupa ce l-a modificat si, in loc de birouri si mall, va face locuinte si o clinica medicala.