- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Primul proiect rezidential mare din Piatra Neamt, rezervat 40%

20 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Circa 40% dintre locuintele din ansamblul rezidential Green Hills, din Piatra Neamt, au fost rezervate in cateva luni de la lansarea proiectului pe piata, au declarat reprezentantii Coldwell Banker, promotorul exclusiv al proiectului.
Primul proiect rezidential mare din Piatra Neamt, rezervat 40%

Preturile in cadrul proiectului sunt cu aproape 50% mai mari decat cele ale locuintelor vechi din oras.

„Acesta este primul proiect rezidential nou de mari dimensiuni din oras, celelalte cateva proiecte fiind mult mai mici”, a declarat, pentru DailyBusiness, Narcis Cazacu, administratorul agentiei imobiliare Start Imobiliare din Piatra Neamt.

„Preturile in acest proiect sunt relativ mari comparativ cu preturile locuintelor vechi de pe piata, care sunt cuprinse, in medie, intre 45.000 euro pentru garsoniere si 60.000 euro pentru apartamente cu 3 camere, insa si suprafetele locuintelor din proiect sunt mai mari”, a adaugat Cazacu.

„In zonele bune, apartamentele cu 3 camere ajung si la 90.000 euro, in timp ce in zonele secundare preturile locuintelor vechi sunt cuprinse intre 22.000 euro si 60.000 euro”, a declarat Andreea Rusu, agent imobiliar in cadrul Plus Invest Imobiliare, o alta agentie care activeaza in oras.

Preturile locuintelor vechi din oras au crescut cu circa 15% in 2007, iar anul acesta se estimeaza o crestere similara

In cadrul Green Hills, preturile sunt cuprinse intre 65.000 si 200.000 euro.

„In Piatra Neamt exista cerere pentru locuinte noi, cumparatorii fiind atrasi de acestea atat ca investitie cat si ca locuinte personale, datorita posibilitatilor de plata in transe si de finantare”, a mai spus Cazacu.

„Cererea va exista, insa doar atata timp cat preturile locuintelor noi nu vor creste foarte mult si vor ramane apropiate de cele vechi”, atrage atentia administratorul Start Imobiliare.

„Cerere exista pentru locuinte noi, insa in oras nu sunt foarte multe terenuri disponibile, asa ca dezvoltatorii interesati pe viitor este posibil sa mearga in afara orasului”, a declarat Andreea Rusu.

Proiectul Green Hills, care cuprinde 232 de apartamente, este dezvoltat de firma israeliana PN Ehad Invest, subsidiara dezvoltatorului israelian Aura Investments, printr-o investitie estimata la 20 mil. euro.

„Proiectul va cuprinde patru blocuri cu cate 10 etaje. Sunt apartamente cu una, doua, trei si patru camere, cu suprafete cuprinse intre 45 si 135 metri patrati”, au declarat, anterior, reprezentantii Coldwell Banker, compania imobiliara care promoveaza ansamblul, adaugand ca nu pot da alte date despre proiect, pentru ca acesta inca nu fusese lansat pe piata.

Compania de consultanta si brokeraj imobiliar Coldwell Banker Affiliates of Romania a investit 60.000 euro pentru deschiderea unei noi sucursale in Moldova, la Piatra Neamt.

In urma acestei lansari, reteaua Coldwell Banker din Romania a ajuns la sapte puncte de lucru. Trei dintre acestea sunt in Bucuresti – respectiv sediul central din strada Icoanei, Coldwell Banker Mosilor si Coldwell Banker Opera.

Celelalte patru functioneaza in afara Capitalei – Coldwell Banker Meridian in Ploiesti, Coldwell Banker Muscel in Campulung, Coldwell Banker Alpin in Brasov si Coldwell Banker Montana in Piatra Neamt.