- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proprietarul proiectului Laguna Residence din Bucuresti vinde maxim 3 locuinte pe luna

15 Jul, 12:13 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar spaniol Gea-Prasa, care si-a lansat acum doi ani primul proiect din Romania, Laguna Residence, a inregistrat o scadere semnificativa a vanzarilor in primele 6 luni din 2009, ritmul actual fiind de maxim 3 unitati pe luna, a spus Antonio Zarnescu, directorul comercial al companiei.
Proprietarul proiectului Laguna Residence din Bucuresti vinde maxim 3 locuinte pe luna

„Fata de primul semestru al anului 2008, vanzarile au scazut semnificativ, dar conditiile interne sunt altele, atunci eram imediat dupa lansare, gama de produse disponibile era mai variata. Fata de semestrul al doilea al 2008, ritmul s-a mentinut. Ritmul de vanzare actual nu depaseste 2, maxim 3 unitati/luna”, a precizat Zarnescu, pentru DailyBusiness.ro.

Lucrarile de constructii in cadrul ansamblului, numit Laguna Residence, sunt la stadiul de structura, cladirile avand diferite grade de finalizare, intre parter si etajul 5.

„In functie de numarul de unitati care vor ramane libere la momentul finalizarii, vom lua o decizie, inchirierea acestora fiind o solutie care merita a fi luata in calcul”, a declarat Zarnescu.

Investitia in Laguna Residence, primul proiect al companiei spaniole in Romania, se ridica la 96 mil. euro si este derulata din fonduri proprii. Ansamblul este amplasat pe malul Lacului Tei, in locul fostei baze sportive Keoke. Proiectul va avea doua faze de constructie, fiecare cu cate 252 de apartamente. A doua faza va demara dupa finalizarea primei etape de constructie.

Dezvoltatorul mai are in plan sa construiasca un al doilea proiect rezidential in Capitala, pe terenul fostei fabrici de ulei Muntenia, cu un buget preliminar de 170 mil. euro, incluzand pretul terenului de 30 mil. euro. Acesta va cuprinde 2.000 de locuinte.

Grupul de dezvoltari imobiliare Gea-Prasa a fost infiintat in 2005, prin fuziunea grupurilor spaniole Gea 21 si Prasa.