- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Raiffeisen face un proiect imobiliar de 600-800 milioane de euro langa Petrom City

16 Apr, 13:37 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Raiffeisen Evolution va investi intre 600-800 milioane de euro intr-un proiect imobiliar in zona bucuresteana Straulesti, proiect ce va fi dezvoltat pe un teren achizitionat de la Petrom, a declarat pentru DailyBusiness Ionel Giuglea, director general Raiffeisen Evolution SRL.
Raiffeisen face un proiect imobiliar de 600-800 milioane de euro langa Petrom City

„Proiectul, dezvoltat pe un teren de 110.000 de metri patrati, va cuprinde o cladire de birouri, un complex rezidential si un hotel care vor fi eficiente energetic”, a adaugat reprezentantul Raiffeisen Evolution, divizie a grupului financiar austriac Raiffeisen. In prezent, proiectul este inca in lucru, astfel ca toate detaliile finale vor fi stabilite in cursul perioadei urmatoare, inainte de inceperea lucrarilor.

Constructia proiectului va incepe in august 2009 si se estimeaza ca va fi finalizata in august 2013.

Terenul a fost achizitionat cu 90 mil. de euro, aceasta reprezentand cea mai mare tranzactie de terenuri din cursul anului trecut. Prin vanzarea terenului, Petrom s-a asigurat ca zona din jurul viitorului sediu Petrom City se va dezvolta rapid.

„Pentru a se asigura ca zona din jurul complexului Petrom City de la Straulesti va fi dezvoltata in continuare si ca va fi inconjurata de cladiri si complexe la acelasi standard calitativ, Petrom a semnat un precontract de vanzare-cumparare cu Raiffeisen Evolution SRL”, se arata in comunicatul facut public la data tranzactiei, la finalul anului trecut. „Contractul semnat cu Raiffeisen Evolution SRL acopera restul suprafetei de teren de aproximativ 110.000 metri patrati si contine clauze ce trebuie indeplinite pentru incheierea contractului”, se arata in comunicat.

Directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan, a declarat ca „aceasta tranzactie nu este doar un pas important pentru dezvoltarea complexului Petrom City dar si pentru restul suprafetei de la Straulesti si intreaga zona Baneasa. Petrom s-a asigurat ca o firma cu reputatie internationala va dezvolta acest teren. impreuna cu Petrom City aceasta zona va constitui o dezvoltare de exceptie in peisajul Bucurestiului, cu destinatie atat comerciala cat si rezidentiala”.

De asemenea, Raiffeisen Evolution va mai incepe in martie 2009 constructia unui complex rezidential cu 250 de case in Balotesti, printr-o investitie de 32 milioane de euro. Finalizarea complexului este estimata pentru luna martie 2011.

Floreasca City este alt proiect dezvoltat de aceeasi companie, Raiffeisen Evolution, care va cuprinde mall-ul Promenada, cu 33.000 de metri patri inchiriabili, precum si doua cladiri de birouri, Sky Tower si Office Wing. Intregul proiect este dezvoltat cu 250 milioane de euro.

Sky Tower ar urma sa fie cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti, avand 131 metri intaltime, in timp ce pentru Office Wing sunt prevazute 7 etaje. Totodata, pe acelasi teren compania estimeaza ca va mai construi un hotel sau o cladire de birouri. Finalizarea proiectului Floreasca City este estimata pentru anul 2010.

Raiffeisen Evolution este o companie de dezvoltare imobiliara cu activitate in Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Viena. Compania are in prezent 230 de angajati in 16 locatii in Europa.