- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Romanii care isi cumpara case, mai interesati de priveliste decat de pret

01 Mar, 08:00 • cristina.mihai
Romanii care isi cumpara case sunt mai interesati de priveliste, cai de acces si utilitati decat de pret, spre deosebire de cei care cauta apartamente, au declarat, pentru DailyBusiness, agentii imobiliari.
Romanii care isi cumpara case, mai interesati de priveliste decat de pret

„Fata de apartamente, unde pretul si suprafata sunt indicatorii cei mai importanti pentru alegerea unei locuinte, cand vine vorba de case sau vile romanii sunt mai interesati de acces, priveliste si utilitati”, a declarat Laura Miu, manager de proiect al agentiei imobiliare Apulum 94.

Laura Miu a explicat ca din cauza preturilor mari ale caselor din interiorul Bucurestiului, majoritatea romanilor se orienteaza catre periferie, unde cererea pentru case de 200.000-250.000 de euro poate fi satisfacuta de oferta.

In interiorul Capitalei, vilele interbelice din zone bune se tranzactioneaza la preturi de circa 1 mil. euro, chiar daca adesea necesita investitii suplimentare in renovare.

„Anul trecut am vandut circa 10 astfel de vile la un pret mediu de 1,5 mil. euro”, a declarat Jeni Dragomir, directorul agentiei Perfect Casa.

Cand vine vorba de case de vacanta pe litoral, privelistea este indicatorul cel mai important, fie ca este vorba de apartamente sau vile.

„In primul rand, clientii sunt interesati de vederea la mare, care creste valoarea apartamentelor cu 30-40%”, a precizat Alina Carazeanu, consilier vanzari Euroest pe zona Constanta.

Ea a explicat ca sunt putine oferte de case sau vile cu vedere la mare pe litoral, asa ca oferta de astfel de locuinte este acoperita aproape in totalitate de apartamente.

Un alt factor important in alegerea unei locuinte la mare este numarul de camere, clientii care isi achizitioneaza case de vacanta dorind un numar cat mai mare de camere, fie pentru a putea avea musafiri, fie pentru a-si putea recupera investitia din inchiriere.

Preturile unei case pe litoral sunt cuprinse intre 300.000 si 1 mil. euro, potrivit Alinei Carazeanu.