- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

South Pacific construieste un proiect rezidential pilot in Tunari, cu 800.000 euro

18 Mar, 13:24 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar South Pacific, care are mai multe proiecte in Tunari, s-a hotarat sa inceapa in circa o luna constructia unui nou cartier in aceeasi zona, dar la nivel "micro", doar 12 apartamente cu care sa testeze piata.
South Pacific construieste un proiect rezidential pilot in Tunari, cu 800.000 euro

Potrivit oficialilor companiei investitia in aceasta prima faza a proiectului va fi circa 800.000 euro.

SouthPacific a anuntat inca din 2010 ca vrea sa demareze acest proiect format din 3 blocuri, dar ca il va incepe dupa ce se vor preinchiria minim 10 locuinte. Intre timp, planuri s-au conturat in alt mod.

Andrew Prelea, CEO al South Pacific, a spus ca din cele 46 de apartamente din plan, vor demara in circa o luna 12 unitati locative plus alte lucrari de infrastructura si facilitati ale proiectului, cum ar fi piscina, la „un pret aproape de cel de cost”.

„Incercam sa testam piata, preturile pentru doua camere pornesc de la 42.000 euro si sunt convins ca pana la finalizare in august se vor precontracta toate locuintele”, spune Prelea, care a adaugat ca daca vanzarile merg compania are un teren care permite constructia a circa 350 de unitati locative.

Pentru moment, insa, proiectul denumit Avalon este prevazut doar cu 46 de apartamente, care ar presupune o investitie totala de 2,5 mil. euro.

Prelea a spus pentru DailyBusiness.ro ca banii necesari primei faze, adica 800.000 euro vin integral de la actionarii firmei.

Compania pe care Prelea o conduce pentru firma Melbourne Residence, prin care a dezvoltat un alt proiect in Tunari, o cerere din insolventa inregistrata la Tribunal de BCR.

Prelea spune ca cele doua proiecte sunt separate si ca firma sa continua sa lucreze cu BCR. Anterior, acesta a explicat ca situatia de la Melbourne a fost determinata de o disputa cu un fost asociat din cadrul acestui proiect.