- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Spaniolii de la HL1 amana din nou un proiect rezidential din Capitala: \”Ne asteapta o iarna grea\”

25 Oct, 13:23 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar spaniol HL1 Group amana inca o data demararea constructiei unui proiect rezidential cu circa 1.000 de apartamente din cartierul Drumul Taberei din Capitala, ca urmare a evolutiei economice inca incerte, dar si pentru ca se anunta o iarna grea, care va bloca lucrarile demarate pentru cel putin cateva luni.
Spaniolii de la HL1 amana din nou un proiect rezidential din Capitala: \Ne asteapta o iarna grea\

„Ne asteapta o iarna grea, atat din punct de vedere al vremii, cat si ca situatie economica”, spune Alberto Escribano, directorul dezvoltatorului.

El a adaugat ca in acest context, prefera sa mai amane inceperea constructiei, pana cand se vor simti mai multe semnale pozitive din piata.

Dezvoltatorul spaniol a scos in prima instanta acest proiect in piata in 2009, dar apoi debutul constructiei a fost estimat pentru finalul lui 2010, inceputul lui 2011. Acum insa, acest termen nu mai este chiar atat de cert, mai ales ca semnalele pozitive de la inceputul anului s-au dovedit a fi doar estimari izolate.

Dezvoltatorul spaniol a inceput luna aceasta sa predea clientilor primele apartamente din proiectul rezidential Delea Veche. Din cele 70 de apartamente circa 65-68% sunt vandute.

Proiectul Delea Veche va cuprinde si o cladire de birouri, ale carei spatii ar fi urmat sa fie vandute integral catre companii. HL1 Group a renuntat insa la ideea de a vinde integral spatiile de birouri si a decis sa scoata spatii si la inchiriat, a spus pentru DailyBusiness.ro Alberto Escribano, directorul companiei.

„Permitand ambele variante vom reusi sa ocupam mai repede acest spatiu”, a mentionat Escribano.

El a precizat ca pana in prezent, compania are 3 clienti pentru spatiile din cladire, 2 pentru inchirieri si unul pentru vanzari.