- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Spatiile logistice inchiriate de Cefin vor scadea cu 50% anul viitor

14 Dec, 00:01 • cristina.mihai
George Margescu (foto), seful diviziei imobiliare a Cefin Holding, se asteapta ca in 2010 suprafata de spatii logistice inchiriata in proiectele dezvoltate de companie sa scada cu circa 50%, pana la 12.000-15.000 mp, mai ales avand in vedere ca in acest an, multe din contractele semnate au fost pentru spatii ante-contractate din 2008.
Spatiile logistice inchiriate de Cefin vor scadea cu 50% anul viitor

„2009 a fost un an extrem de dificil. Am continuat doar investitiile in derulare pe partea de logistica, unde toate proiectele pe care le dezvoltam au fost deja vandute. Anul viitor vom dezvolta doar spatii logistice in proiectul A1 din Capitala. Tot ce construim facem la cerere”, a spus Margescu.

El a adaugat ca in 2009, in cadrul proiectelor dezvoltate de Cefin RE, au fost inchiriati 30.000 metri patrati de spatii logistice, nivel „nu cu mult mai scazut fata de cel din 2008”.

Pentru spatiile logistice pe care compania vrea sa le mai dezvolte anul viitor in proiectul A1, exista un buget de 4 mil. euro, la care urmeaza sa se mai adauge o finantare bancara.

Margescu a mai anuntat ca in parteneriat cu firma Syneria Sistemi, va fi format un joint-venture care va instala panouri solare pe spatiile logistice dezvoltate de Cefin, circa 300.000 mp. Noua linie de business este in stadii incipiente. Alte detalii vor fi facute publice in cateva luni. George Margescu a mentionat ca intentioneaza sa intre pe acest segment pentru ca este „o practica mondiala si o linie buna de business”.

La finalul anului trecut, compania a anuntat ca amana toate proiectele imobiliare pe care inca nu le-a inceput, din cauza dificultatilor de finantare. Printre acestea, se numara si cartierul Cortina Residence din Nordul Capitalei.

Activitatea dezvoltatorului imobiliar s-a bazat in 2009 pe constructia spatiilor logistice, aflate deja in derulare. De asemenea, compania are un portofoliu de 80 de apartamente in 7 proiecte rezidentiale, printre care si Rose Garden si Felicity, dezvoltate de GTC, pe care le-a scos la inchiriere, la preturi cuprinse intre 1.000 si 2.500 euro pe luna. Potrivit lui Margescu, activitatea de inchirieri de apartamente nu a mers foarte bine in acest an.

Cefin Holding este o companie italiana, inregistrata in Luxemburg, care si-a inceput activitatea in Romania in 1995, ca dealer Iveco.

In cadrul Cefin Holding activeaza atat divizia de imobiliare Cefin Real Estate Asset Management, cat si o divizie specializata in servicii integrate pentru transporturi, Cefin Romania. Valoarea proiectelor deja construite aflate in portofoliul companiei depaseste 400 mil. euro.