- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Studiu: In urmatorii doi ani cererea de birouri va depasi oferta

26 Apr, 11:51 • cristina.mihai
Cererea de spatii de birouri va continua si in acest an sa aiba un trend ascendent ceea ce va scadea ratele de neocupare din Capitala. Cererea in crestere, corelata cu rata de livrari de noi spatii din ce in ce mai mica va determina piata sa se indrepte din nou spre pre-inchirieri, tipuri de contracte abandonate in ultimul an.
Studiu: In urmatorii doi ani cererea de birouri va depasi oferta

Potrivit celui mai recent studiu al companiei The Advisers/Knight Frank urmatorii doi ani vor fi buni pentru pre-inchirieri in proiectele cu livrare in 2013.

Compania mentioneaza ca in prima jumatate a anului piata va ramane una a chiriasilor asa ca nivelul chiriilor nu se va modifica, insa oficialii companiei noteaza ca din a doua parte a anului balanta ar putea inclina din nou spre proprietari, ca urmare a cererii in crestere si stocului in scadere.

Mai mult in studiul The Advisers/Knight Frank se mentioneaza ca de aceasta schimbare din piata vor profita in special cei care vor demara proiecte speculative in 2011-2012 sau cei care reusesc sa obtina un nivel de pre-inchirieri necesar obtinerii unei finantari. De asemenea, schimbarea de pe piata ar putea duce si la cresteri de chirii in cazul cladirilor foarte bune.

Suprafata totala de birouri inchiriata in 2010 a fost de 225.000 mp, cu 125% mai mult decat in 2009. Pentru acest an, pe piata bucuresteana sunt asteptati sa fie livrati inca 130.000 mp de birouri, nivel la jumatate fata de cel livrat in 2010, peste 260.000 mp.