- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Targ de proprietati romanesti la Milano, cu vanzari estimate la 600 mil. euro

23 Jan, 11:14 • cristina.mihai
Expozitia business to business Fiim - Milano Real Estate din perioada 31 ianuarie - 31 iulie 2009, dedicata exclusiv proprietatilor din Romania, va genera vanzari de 600 mil. euro, estimeaza organizatorii.
Targ de proprietati romanesti la Milano, cu vanzari estimate la 600 mil. euro

Valoarea estimativa a vanzarilor de terenuri cu proiect, prezentate la targ, se ridica la peste 400 milioane de euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Maria Jimenez, managing director la BlueHouse Imobiliare, agentia care organizeaza evenimentul.

In ce priveste apartamentele, targetul de vanzari este de 2.000 de unitati, cu o valoare estimata la peste 200 milioane de euro.

Organizatorul expozitiei va beneficia de un comision pentru fiecare tranzactie.

In general, sunt vizate terenurile cu preturi intre 300 si 500 de euro pe metru patrat, a spus Maria Jimenez. Aceasta a explicat ca in contextul crizei imobiliare, preturile au scazut, astfel ca ne aflam intr-un moment oportun investitiilor.

Pot fi prezente si terenuri cu preturi mai mari, de 1.600-1.800 euro/mp, situate in zonele centrale ale marilor orase din Romania, dar care prezinta interes in perspectiva unui profit garantat in urma unor dezvoltari ulterioare, a adaugat Jimenez.

In cadrul expozitiei, vor fi prezentate peste 80 de terenuri cu proiect si autorizatie de constructie.

In general, sunt solicitate suprafete intre 12.000 si 25.000 mp, situate in jurul Bucurestiului. Jumatate din aceste terenuri vor avea destinatie rezidentiala, a mai spus Jimenez.

Respectivele terenuri trebuie sa aiba toate avizele de constructie pentru a putea fi expuse la targ.

Expozitia imobiliara de la Milano este organizata exclusiv pentru
ansambluri rezidentiale romanesti, din Bucuresti dar si din alte mari orase cum ar fi Cluj, Constanta, Brasov, vizate de investitorii europeni. Sunt preferate proiectele cu preturi cuprinse intre 1.400-1.600 euro pe metru patrat construit si cel putin 200 de apartamente, explica Maria Jimenez.

Investitorii vor achizitiona aceste locuinte pentru a le inchiria si nu pentru a le revinde, sunt de parere reprezentantii companiei organizatoare.