- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Tranzactie pe piata spatiilor logistice: 1 milion de euro pentru 2.000 mp de hale

17 Jan, 11:41 • cristina.mihai
In luna decembrie a anului trecut, sucursala din Romania a companiei cehe Hranipex a achizitionat o unitate logistixa apartinand Catalunya Industrial Park, in urma unei tranzactii de 1 milion de euro, au spus oficialii The Advisers/ Knight Frank, compania care a intermediat achizitia.
Tranzactie pe piata spatiilor logistice: 1 milion de euro pentru 2.000 mp de hale

Valoarea tranzactiei este una foarte buna pentru aceasta perioada, inainte de criza economica preturile fiind in jur de 550-600 euro pe mp pentru spatii similare, spun analistii imobiliari consultati de DailyBusiness.ro.

Hranipex a achizitionat o suprafata de aproximativ 2.000 mp, formata atat din spatii logistice (80%), cat si spatii de birouri (20%). Valoarea de tranzactionare pentru aceasta suprafata a fost de 1,1 mil. euro. Investitia Hranipex a fost singura tranzactie finalizata in tara in 2010 pentru un spatiu industrial de clasa A, procesul de negociere durand aproximativ 8 luni, spun oficialii Knight Frank.

„Investitia din Romania urmeaza strategia regionala de dezvoltare a grupului Hranipex, aceea de a achizitiona viitoarele sedii ale companiei. Tranzactia a fost realizata din fonduri proprii, intreaga suma fiind achitata la semnarea contractului”, a declarat Urban Iosif, administratorul companiei Hranipex.

„Achizitia unui spatiu industrial de clasa A de catre o companie ce prezinta o crestere anuala inca de la intrarea pe piata romaneasca, indica posibilitatea unei cresteri a volumului de tranzactii in 2011, si a deschiderii clientilor fata de relocari si fata de produsele noi livrate in piata, asa cum a fost cazul parcului industrial Catalunya”, a declarat Mihai Paduroiu, senior consultant-ul in cadrul Knight Frank.

Catalunya Industrial Park este localizat in Bucuresti, zona Popesti Leordeni, fiind dezvoltat de catre compania catalana ETC Inginerie, printr-o investitie de peste 20 milioane euro. Parcul industrial de clasa A ofera 12 unitati ce totalizeaza 15.123 mp si 129 locuri de parcare.

Hranipex este cel mai important producator si distribuitor de canturi de mobila din Europa Centrala si de Est.