- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Urmatorul mall al Altex va fi in Alba Iulia, bugetul pentru noi lansari depaseste 40 mil. euro

09 Apr, 13:37 • cristina.mihai
Grupul Altex, condus de Dan Ostahie, va dezvolta un nou mall in orasul Alba Iulia, in parteneriat cu un fond de investitii strain cu care se afla in prezent in negocieri, au declarat pentru DailyBusiness surse din cadrul companiei. Investitiile totale ale Altex in noi spatii comerciale se ridica in 2008 la circa 42 milioane euro, conform companiei.
Urmatorul mall al Altex va fi in Alba Iulia, bugetul pentru noi lansari depaseste 40 mil. euro

Noul mall va fi dezvoltat pe un concept asemanator cu cel anuntat recent in orasul Buzau, dezvoltat de firma suceveana Cometex, detinuta de grupul Altex.

Contactat de catre DailyBusiness, Dan Ostahie nu a confirmat locatia viitorului mall. El a declarat recent ca se afla in negocieri pentru achizitionarea de teren intr-un oras din provincie, pentru amplasarea unui nou mall.

Compania va investi anul acesta circa 42 de milioane de euro in noi spatii de retail, din care 25 milioane sunt alocate unui mall in Buzau, iar 17 milioane se vor indrepta catre doua magazine Media Galaxy in Timisoara si Arad (cate 5 mil. euro) si un complex comercial in Brasov (7 mil. euro), ce va contine un magazin Media Galaxy si un retailer de mobila, al carui nume nu a fost facut public.

Ostahie a spus ca intentioneaza sa atraga parteneri financiari pentru aceste investitii. El ar putea ceda o parte din compania suceveana Cometex, care dezvolta mall-ul Aurora in Buzau. Cometex este controlata in proportie de peste 96% de Altex.

Ostahie nu exclude varianta extinderii cu noi mall-uri in alte tari, una dintre posibilitati fiind Bulgaria.

Cometex dezvolta Aurora Shopping Mall in Buzau printr-o investitie de 25 mil. de euro

Complexul comercial Aurora Shopping Mall va fi dezvoltat in Buzau de catre compania Cometex, parte a grupului Altex din 2005, printr-o investitie totala de peste 25 milioane de euro, au declarat miercuri reprezentantii companiei, intr-o conferinta de presa.

Din investitia totala, circa 3,4 milioane de euro reprezinta valoarea terenului.

Suprafata galeriei comerciale a mall-ului este de 25.000 de metri patrati, din care suprafata inchiriabila este de 18.500 metri patrati. La aceasta se adauga si o parcare cu suprafata desfasurata de 14.000 metri patrati.

Ancorele principale sunt Carrefour, cu 6.500 metri patrati, si Media Galaxy cu 2.500 metri patrati. Pe langa acestea mai sunt prezente si retaileri precum Takko, Deichmann, Vogele si Goertz.

Potrivit presei locale, in 2007, valoarea investitiei initiale in complexul comercial fusese de 10 milioane de euro.

Constructia mall-ului a inceput in august 2007 si se estimeaza ca va fi finalizat in noiembrie 2008. Mall-ul ar urma sa fie lansat comercial pana la finalul anului.

Proiectul este finantat partial de dezvoltatorul proiectului, compania Cometex, iar celalalta parte (circa 70-80%, conform lui Ostahie) este realizata printr-un un credit obtinut de la banca InvestKredit Viena.