- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vanzarea pe bucati a platformei Republica inca ii lasa reci pe potentialii cumparatori

20 Jan, 12:56 • cristina.mihai
Incercarea de a vinde pe bucati fosta platforma industriala Republica din Capitala nu a atras inca interesul potentialilor cumparatori, desi au trecut in jur de 5 luni de la decizia creditorilor companiei de a lotiza terenul, evaluat la peste 36 mil. euro.
Vanzarea pe bucati a platformei Republica inca ii lasa reci pe potentialii cumparatori

„Purtam discutii, sunt potentiali cumparatori care isi arata interesul, dar pana acum nicio intentie concreta”, spun oficialii RVA Insolvency, lichidatorul companiei Republica SA.

Creditorii companiei, dintre care cel mai mare este Ministerul Finantelor, au hotarat vanzarea pe bucati a terenului tocmai pentru ca licitatii pentru a vanzare integrala a celor aproape 27 de hectare nu a atras niciun potential cumparator, in ciuda scaderii pretului.

Astfel, un teren de aproape 27 de hectare si constructiile industriale aferente au fost ofertate la 36,4 mil. euro plus TVA. In prezent, pretul total al platformei ramane acelasi, doar ca se imparte in 9 loturi de teren.

Statul este cel mai mare creditor al uzinei bucurestene Republica, companie de la care Ministerul Finantelor are de recuperat 32 mil. euro.

Anul trecut, compania Timpuri Noi a gasit un cumparator pentru platforma din centrul Capitalei. Pretul obtinut pentru terenul de 5,1 hectare a fost de 35 mil. euro, cumparatorul fiind un fond de investitii al companiei InterIkea, vehicolul de investitii imobiliare al fondatorului retelei de magazine de mobila Ikea.