- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vanzarile din cartierul NeoPeninsula din Bucuresti se vor relua la preturi cu 7% mai mari

30 Jul, 00:02 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Neocity Group va relua vanzarile locuintelor din ansamblul NeoPeninsula, situat in zona Colentina, dupa ce va obtine autorizatia de constructie, la preturi cu minim 6-7% mai mari decat cele initiale, pana la 1.400 euro/mp plus TVA, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Andreea Hascu, directorul de marketing al dezvoltatorului.
Vanzarile din cartierul NeoPeninsula din Bucuresti se vor relua la preturi cu 7% mai mari

Preturile vor creste deoarece trebuie actualizate cu conditiile prezente ale pietei, cele anterioare fiind stabilite in urma cu un an.

Prima faza a proiectului urma sa fie livrata la sfarsitul acestui an, insa intarzierea aprobarii planului urbanistic zonal (PUZ) si obtinerea autorizatiei de constructie a oprit demararea proiectului si a determinat compania sa opreasca vanzarile.

Recent, PUZ-ul proiectului a fost aprobat, iar acum dezvoltatorul asteapta autorizatia de constructie.

„Nu putem spune cu certitudine cand va demara constructia, asteptam autorizatia si imediat ce o vom obtine, vom incepe lucrarile. In acel moment vom relua si vanzarile, insa la un pret cu cel putin 100 euro / mp mai mare decat cel la care au fost contractate locuintele anterior”, a spus Andreea Hascu.

Majoritatea locuintelor din prima faza a proiectului, care cuprinde 208 apartamente, au fost rezervate, insa amanarea demararii constructiei i-a determinat pe unii clienti sa renunte la rezervari. Totusi, numarul celor care au renuntat la locuintele rezervate in complex nu este semnificativ, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului. Locuintele deja rezervate au fost contractate la preturi cuprinse intre 1.000 si 1.300 euro pe metru patrat, in functie de perioada achizitiei.

Reprezentantul Neocity a explicat ca termenul de finalizare dat de antreprenori pentru finalizarea unei constructii este in general de 18 luni, insa situatia pietei de constructii din Romania face ca termenul real de finalizare sa ajunga la 20-24 de luni.
Ansamblul Neopeninsula va fi situat in estul Capitalei, in zona Heliade intre Vii, fiind marginit de raul Colentina si de lacul Fundeni.

Proiectul, anuntat pe piata in primavara lui 2007, va cuprinde 2.700 de locuinte si 50.000 metri patrati de spatiu verde, parc interior si locuri de joaca pentru copii, parcari acoperite cu unu sau doua niveluri, o zona comerciala si locuri de agrement.

De asemenea, NeoPeninsula va dispune de plaja privata, terenuri de tenis, fotbal si baschet, piscina, centru de sport, restaurante, cafenele, club acvatic, gradinita.

Neocity Group Romania a anuntat, la inceputul lui 2007, investitii de 1 miliard de euro pentru in perioada 2006-2009.