- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Volumetric negociaza achizitionarea a doua terenuri, in Bucuresti si Ploiesti

18 Sep, 10:26 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar spaniol Volumetric se afla in negocieri incipente pentru a achizitiona inca 2 terenuri in Romania, unul in Ploiesti si unul in Capitala, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Dan Flesariu, directorul general al companiei.
Volumetric negociaza achizitionarea a doua terenuri, in Bucuresti si Ploiesti

Flesariu a amentionat ca nu cauta suprafete mari de teren, ci loturi de 3.000-5.000 mp, amplasate in zone centrale, unde preturile nu au scazut atat de mult, motiv pentru care nici negocierile cu proprietarii nu sunt usoare, mai ales ca lipsa tranzactiilor ingreuneaza procesul de evaluare a pretului.

„Nu sunt usoare negocierile, proprietarii cred ca preturile sunt mai sus, noi ca sunt mai jos, asa ca dureza pana se ajunge la un numitor comun”, a mentionat Flesariu.

Compania Volumetric a achizitionat 3 loturi de teren pana in prezent in Romania, 2 in Brasov si unul in Pitesti, cu circa 13 mil. euro, a spus Jordi Sans, directorul general pe real estate al grupului spaniol.

Pe unul dintre terenurile din Brasov, de circa 4.000 mp, compania a lansat joi un proiect reazidential cu peste 150 de unitati locative, in valoare totala de 24 mil. euro.

Pana la finalul anului, compania mai are in plan sa demareze lucrarile preliminarii si pentru constructia proiectului rezidential din Pitesti, cu peste 200 de unitati locative.

Proiectele sunt destinate clasei medii-plus.

Celalalt teren din Brasov, cu o suprafata de circa 4 hectare, amplasat in zona Bartolomeu, in apropiere de complexul rezidential AvantGarden, va fi destinat clasei medii si va demara in 2010. Oficialii companiei spun ca aici vor fi construite in jur de 800 de unitati locative.