- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Sondaj: Peste 40% dintre respondenti se asteapta la disponibilizari in compania lor

04 Feb, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Increderea in stabilitatea locului de munca este destul de scazuta in randul romaniilor, in conditiile in care 41% dintre respondentii unui sondaj al site-ului de recrutare MyJob se asteapta la reduceri de personal in companiilor lor, pe parcursul acestui an. De partea cealalta, doar unul din patru angajatori preconizeaza disponibilizari.
Sondaj: Peste 40% dintre respondenti se asteapta la disponibilizari in compania lor

O treime (33%) dintre cei care au participat la sondaj cred ca salariile vor fi reduse pe parcursul acestui an, si doar 7% cred ca va exista o crestere a remuneratiei.

De asemenea, 18% dintre respondenti cred ca firma la care lucreaza va efectua noi angajari in 2011.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-31 ianuarie 2011, pe un esantion de 4.348 de respondenti.

Vestea buna este ca pentru anul acesta doar un sfert (25%) dintre angajatori preconizeaza noi disponibilizari si, dimpotriva, 40% dintre companiile chestionate anunta ca isi vor largi echipa.

De asemenea, procentul firmelor care prevad cresterea salariilor este aproape dublu fata de asteptarile angajatilor: 11,5 % dintre angajatori declara ca vor mari retributiile salariatilor anul acesta, in timp ce 23% cred ca le vor micsora.

La studiu au participat 193 de companii din toata tara, iar cei mai optimisti sunt angajatorii din IT&C (software), internet si comert electronic, retail, inginerie / tehnologie, vanzari, banci / finante, asigurari, consultanta, turism si serviciu clienti.