COMPANII

Consultant platit de RMGC: "Extremismul strazii" a determinat caderea Legii minelor in Parlament

11 decembrie 2013, ora 14:55   | 13 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
blanculescu.jpg
"Extremismul strazii" a determinat caderea Legii minelor in Parlament si sunt unele "voci ale strazii" care spun ca ar trebui triplate redeventele la petrol si gaze, dar asta ar insemna inchiderea tuturor investitiilor, a declarat miercuri Ionel Blanculescu, consilier al premierului.

"Extremismul strazii este foarte periculos pentru Romania. Este nevoie de un raspuns la aceasta forma de radicalism", a afirmat Blanculescu citat de Mediafax.

El a adaugat ca anul 2014 va fi o proba pentru Romania in privinta redeventelor la petrol si gaze si va fi o lupta "a radicalismului cu logica investitionala".

"Sunt voci ale strazii care spun ca ar trebui triplate redeventele, dar asta ar insemna inchiderea tuturor investitiilor", a aratat Blanculescu.áConsilierul onorific al premierului Romaniei detine si o firma de consultanta, denumita Consultanta si Investitii Financiare SRL.á

Potrivit unei investigatii Rise Project, in 2013, firma lui Ionel Blanculescu a primit 122.910 lei de la o agentie digitala de PR si publicitate. Aceasta din urma se numeste Republika Interactive si e una dintre casele de lobby angajate de RMGC.

Legea minelor a fost respinsa in Camera Deputatilor, in urma votului de marti, dupa ce a intrunit doar 160 de voturi äpentruö, in conditiile in care avea nevoie de 204 voturi. Vezi ce parlamentari s-au numart printre cei care au votat pentru.

Aceasta lege, despre care se spune ca a fost special creata pentru proiectul de la Rosia Montana, a fost refacuta pentru a fi aplicabila la toate exploatarile miniere, insa prevederile abuzive raman - expropriere privata, trecerea peste avize.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
11/12/2013 16:49
Blanculescule eu cred ca nu prea gindesti sau exprimi ideile unor neintregi la cap . . Ce e aia ,,logica investitionala ,, ? Logica mea de roman imi spune ca resursele tarii ( de orice fel ) trebuiesc folosite de poporul roman si tot poporul roman sa obtina toate foloasele . Adica sa acumulam noi mai nene , intelegi , nu strainii pe care ii aduceti voi in tara asta . Daca nu sinteti in stare sa faceti asta plecati mai definitiv din Romania , dispareti . Faceti cinste poporului roman si evaporativa .
 
Remus a spus:
11/12/2013 18:40
Hipsterii astia au inebunit cu totul. Nu au niciun raspuns daca ii itrebi care ar putea fi alternativele pentru Rosia Montana. Raspunsul lor invariabil e:exista studii dar nu au o parere formata, concreta si personala. Sunt niste marionete care reprezinta o amenintare asupra economiei si bunastarii romanilor. Reprezinta o amenintare la siguranta nationala.
Rosia Montana nu poate fi lasata pe mana lor! Nici nu stiu unde e Rosia Montana dar daca vor afla vor veni la Rosia sa ne rupa si noua gardurile asa cum au facut la Pungesti? Ne vor intra in case cum au facut la Avocatul Poporului? Astia sunt cei care ne spun ca nu avem voie sa ne continuam traditia de mineri? Astia salveaza Rosia Montana si fac revolutie in Romania? daca astia sunt romani atunci eu emigrez!
 
Adrian Margulean a spus:
11/12/2013 22:10
Omul are dreptate. Cei din strada nu cunosc limitele si inventeaza deja scuze ca sa opreasca mineritul. oricum legea a picat din cauza absentelor, nu ca nu s-ar fi vrut votata.
 
Ilie M a spus:
11/12/2013 22:30
Bine bine, dar de ce nu specificati si cine plateste extremistii din strada? Inclusiv eu am fost abordat sa ma prezint duminica de duminica acolo, contra cost. Nu stiu cine era cel care a propus, dar cred ca zvonurile nu sunt de fapt doar zvonuri. Asa ca omul are dreptate, este un extremism de neinteles. Si inca unul platit!
 
Corin a spus:
11/12/2013 23:33
Ce sa mai zic, pacat de Rosia Montana, avea o ocazie unica sa faca ceva interesant si bun, ca statul roman sigur ar fi lasat sau o sa lase locul in paragina.
 
Pagini: 123
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter