- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gral Medical: Clinica de diagnostic a atins break-even-ul cu un an mai devreme

12 Nov, 12:51 • Redactia DailyBusiness
Clinica de diagnostic Gral Medical a inregistrat in mai putin de 1 an de la deschidere venituri superioare cheltuielilor, depasind asteptarile initiale ale managementului, potrivit carora punctul de break-even urma sa fie atins in 2 ani de la lansare, a anuntat miercuri compania.
Gral Medical: Clinica de diagnostic a atins break-even-ul cu un an mai devreme

„Clinica de diagnostic Gral Medical a atins pragul de rentabilitate (break – even point) dupa 1 an de la lansare, depasind asteptarile initiale, avand in vedere ca planul de investitii prevedea atingerea acestui indicator dupa aproape 2 ani”, a declarat Georgeta Serban, director general Gral Medical.

„Acest lucru se datoreaza serviciilor pe care clinica noastra le ofera si investitiilor de aproape 2 milioane de euro in infrastructura”, a continuat Georgeta Serban.

Firma Gral Medical s-a pozitionat pe locul 2 intr-un top al firmelor private din domeniul serviciilor medicale pe anul 2007, alcatuit de Camera de Comert si Industrie precum si Consilul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Private din Romania (CNIMMPR).

Acest clasament a avut la baza analiza mai multor indicatori precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, numar de salariati, efortul de dezvoltare.

Gral Medical a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 20,78 milioane lei (6,2 milioane euro), o rata a profitului de 20% si un numar de 232 de angajati.

Gral Medical este o companie membra a grupului Gral, alaturi de Medical Center Gral.

In anul 2008 cifra de afaceri a grupului Gral ar putea depasi 10 milioane euro, conform estimarilor reprezentantilor companiei, bazate pe rezultatele financiare obtinute de Gral Medical si Medical Center Gral pana in luna octombrie 2008.

Gral Medical este o firma cu capital integral romanesc si un furnizor de servicii medicale atat pentru asigurarile sociale de sanatate, cat si pentru cele private.

Grupul Gral a fost infiintat in anul 2000, iar in cei 8 ani de prezenta pe piata serviciilor medicale din Romania au fost deschise 12 centre medicale in tara, dintre care 6 in Bucuresti, trei in Prahova si cate unul in Sibiu, Craiova si Pitesti, unde lucreaza peste 350 de medici si asistente.

Asistenta medicala in centrele Gral Medical acopera in prezent o paleta de peste 20 de specialitati medicale, 15 explorari functionale si investigatii paraclinice, si peste 400 de tipuri de analize de laborator.