COMPANII

MCA Grup: Noi ne extindem la export, iar piata locala a usilor de garaj va fi atacata de producatori straini

25 iunie 2014, ora 19:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ciprian oprea.jpg
Ciprian Oprea (foto), CEO-ul celui mai mare producator local de usi de garaj, MCA Grup, se asteapta ca piata romaneasca sa fie atacata de noi jucatori din Estul Europei si chiar din Italia.

Mult-asteptatele influente din Vest in ceea ce priveste maturizarea pietei de usi sectionale se fac simtite si in Romania, este de parere Oprea.

"Ma astept ca in perioada urmatoare middle size companies (n.r. - companii mijlocii) din Estul Europei, precum si small size companies (n.r. – compani mici) din Italia, de exemplu, sa patrunda pe piata romaneasca. Acest gen de companii ne vor afecta direct pe noi si pe cei mai mici decat noi, nu si companiile care sunt reprezentantele unor nume de renume international in domeniu. Nu pot sa nu observ o usoara ironie a situatiei – producatorii romani prind avans la export pe piete din Vest (MCA e un exemplu in acest sens), iar la noi in tara vor incepe sa faca afaceri tot mai multi straini”, explica Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup. 

Potrivit unei analize MCA, piata locala a usilor de garaj a scazut anul trecut cu aproximativ 5%. Conform datelor Ministerului de Finante, afacerile firmelor din domeniu au inregistrat o crestere de 10% in 2013, insa din informatiile obtinute de MCA din piata reiese ca aceasta evolutie s-a datorat unor volume mai mari la export.Pentru prima parte a anului 2014, compania apreciaza ca piata locala a usilor de garaj a inregistrat o usoara crestere.

Totusi, sezonalitatea cu care ne-am obisnuit in Romania se mentine, ceea ce inseamna ca in primul trimestru din 2014 se inregistreaza in general doar aproximativ 10% din vanzarile anuale de usi sectionale, cererea urmand sa creasca treptat in partea a doua a anului. In ceea ce priveste evolutia anuala a pietei, producatorul de usi de garaj prognozeaza o crestere de circa 5% per ansamblu, asteptandu-se la un avans mai abrut pe zona de usi industriale.

„Daca ne referim la grupul de firme MCA, putem spune ca in primul trimestru am atins tinta de a realiza 30% din afaceri la export. Pentru finele anului, estimarile din acest moment ne indica o potentiala crestere cu 8%, in general datorita exportului", a adaugat Oprea.

MCA are o experienta de 16 ani pe piata. Compania are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est.

MCA Grup a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, in usoara scadere, insa cu un aport al exporturilor in crestere, pana la 25%. Producatorul roman exporta in opt state europene, precum Belgia, Franta, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova. Grupul mai comercializeaza si rulouri exterioare, garduri si porti de aluminiu, grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, usi antifoc, pergole si copertine.

Printre concurentii MCA Grup pe piata locala se numara compania Hormann, care viza afaceri de 6 milioane de euro in 2013.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter