- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Retailerul de mobila kika prevede vanzari de pana la 50 mil. euro la debutul in Romania

08 Apr, 14:09 • traian.badulescu
Retailerul austriac de mobila kika si-a fixat tinta de vanzari pentru primul sau magazin din Bucuresti la 30-50 de milioane de euro, pentru primul an de dupa lansarea prevazuta a avea loc in noiembrie.
Retailerul de mobila kika prevede vanzari de pana la 50 mil. euro la debutul in Romania

Compania va investi 60 milioane de euro pentru deschiderea primului sau magazin pe piata locala, de 27.000 metri patrati, precum si pentru achizitionarea terenurilor pentru viitoarele magazine. Prima locatie va fi amplasata in zona comerciala West Park din vestul Bucurestiului, in cartierul Militari, iar planurile companiei vizeaza ca reteaua sa ajunga la 2-3 magazine pana la finele anului 2009, printre orasele vizate pentru noi deschideri numarandu-se Oradea, Timisoara sau Constanta.

Compania are 5 furnizori locali de mobila si spera sa creasca acest numar pentru a livra produse si catre magazinele grupului din strainatate.

Constructia primului magazin, din cartierul Militari, a inceput in iarna trecuta, cu 4-5 luni intarziere datorate dificultatilor de a gasi o firma de constructii, conform kika.

Grupul kika-Leiner are 33 de magazine in Austria, 7 in Ungaria, 4 in Cehia, cate unul in Slovacia si Croatia, precum si francize deschise in Arabia Saudita si, in curand, in Rusia.

60-70% din vanzarile grupului provin din comercializarea de mobila, restul provenind din accesorii si decoratiuni. Pentru piata locala, deoarece nu a gasit „furnizori de calitate in Romania”, compania se aprovizioneaza de la furnizori de accesorii si decoratiuni din strainatate.

In fiecare oras unde deschide magazine, compania isi propune sa atinga cota de piata de cel putin 10%, insa in Bucuresti pentru a atinge acest obiectiv ar fi nevoie de circa 3 magazine, conform reprezentantilor companiei. Acestia au precizat ca in prezent cauta noi terenuri pentru extindere in Bucuresti, in zona de sud si in cea de est.

Printre produsele comercializate de kika in Romania se numara un scaun de birou la pretul de 10 euro, dar si o gama de mobila de bucatarie in valoare de 150.000 euro, conform companiei.

Piata este dominata de retaileri precum Mobexpert, Ikea sau Elvila.